Pivoterende deur opnieuw in de prijzen
Koen Dries
Koen Dries
1 januari 2016
2016 AZ AWARDS

ANYWAYdoors heeft met haar populaire pivoterende Room Divider een prestigieuze AZ Award gewonnen. We werden winnaar in de categorie "beste architecturaal product" tijdens de 6de editie van de AZ Awards van AZURE magazine.

Bovenop de juryprijs wonnen we ook de People's Choice Award, als kers op de taart!

Pivoting room dividers

Sommigen noemen het een pivoterende deur. Anyway Doors spreekt van een “Room Divider”. Een pivoterende deur van formaat die je dankzij unieke pivotscharnieren monteert zonder inbouwdelen in de vloer. Het plaatsen van dergelijke pivotdeur kan dus zowel in nieuwbouw als in bestaande woningen en kantoren. De internationale jury van de AZ Awards is vol lof over het ontwerp en reikt ANYWAY doors een AZ Award voor het beste architecturaal product uit.

Pivoterende deuren draaien om een denkbeeldige verticale as. Met hun immense formaat geven ze de kamer een zekere grandeur. Enige nadeel was dat het scharniersysteem in de vloer moest worden ingebouwd. De innovatieve pivotscharnier van Anyway Doors maakt hier een eind aan.

Pivotscharnier zonder inbouwdelen in de vloer

De compacte bevestiging van de onzichtbare pivotscharnier gebeurt bovenop de afgewerkte vloer, zonder vloerveer of andere vooraf in te bouwen onderdelen. De minimale vloerverankering (2 bouten, +-4cm diep) laat montage op elke vloeropbouw toe. Er is veel aandacht aan montage en gebruiksvriendelijkheid besteed tijdens het ontwikkelingsproces, zodat de pivoterende deur zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast kan worden, ongeacht de vloeropbouw! De onzichtbare scharnieren zitten volledig in het deurblad geïntegreerd waardoor op de vloer nagenoeg niets zichtbaar is.

Imposante pivotdeuren met een gebruiksvriendelijke bediening

Of je pivoterende deur nu uitgevoerd is in glas of een vol paneel, met deze innovatieve pivotscharnier draai je deuren tot 150 kg moeiteloos open. In beide richtingen 180° tot 360° als carroussel, of begrensd in één draairichting 90°. Ook handig is de mechanische comfortsluiting waarmee je de deur vastzet in een geopende positie van 90°. Ideaal om vlot te passeren.

Unieke kenmerken:

  • Geen inbouwelementen in de vloer of het plafond
  • Belastbaar tot 150 kg (deuren/wanden tot 5,5m²)
  • Ingebouwde 90°-positionering
  • Compacte montage op de de afgewerkte eindvloer
  • Met gepatenteerde sluittechniek instelbaar 90°/180°/360° openen
  • Maatwerk met ruim aanbod qua mogelijkheden
Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu