Anyway doors scharnieren

ANYWAYdoors onzichtbare scharnieren en pivotscharnieren

 
Alle binnendeuren van Anyway Doors worden steeds met eigen scharniersystemen uitgerust. Er zijn 3 verschillende gepatenteerde scharniersystemen, die afhankelijk van de deurbreedte en de gewenste opstelling toegepast worden. 
 

Onzichtbare scharnieren met comfortsluiting

 
Elke "normale" binnendeur van Anyway kan standaard in beide richtingen openen = 180°. De draairichting en scharnierzijde kunnen ten allen tijden aangepast worden in de omlijsting, waardoor de deuren uiterst flexibel zijn. De draairichting kan middels de gepatenteerde sluiting in de omlijsting wisselen tussen 1-way 90° en 2-way 180° openen. De onzichtbare scharnieren kunnen eveneens voorzien worden van comfortsluiting middels een geavanceerde gas- en oliedemper. In tegenstelling tot klassieke "onzichtbare scharnieren" is bij Anyway ook bij een geopende deur alles onzichtbaar! Anyway heeft er een erezaak van gemaakt om alle bevestigingen aan het oog te ontrekken met als eindresultaat een extreem strakke belijning.
 
onzichtbare scharnier van Anyway Doors
 

Onzichtbare pivotscharnieren met minimale vloerverankering

 
Deze zelfsluitende pivotscharnieren kunnen zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden door de ingenieuze montage waarvoor maar 4,5 cm diep geboord dient te worden. De pivotscharnier zit volledig in het deurpaneel of frame van de deur ingebouwd. De minimale vloerverankering laat montage op elke afgewerkte vloeropbouw toe. De onzichtbare pivotscharnieren zitten volledig in het deurblad geïntegreerd waardoor op de vloer nagenoeg niets zichtbaar is. Anyway kan 2 pivotscharnieren toepassen om zowel kleine als grote pivoterende deuren te maken. Afhankelijk van de deurbreedte wordt de gepaste scharnier gebruikt.
 
onzichtbare pivotscharnieren van Anyway Doors

Stealth Pivot NL

Compacte onzichtbare pivotscharnier ontworpen voor pivotdeuren tot 3000 x 1250 mm. De scharnier zit volledig ingebouwd in het deurpaneel en er dient niets op voorhand in de vloer of het plafond ingebouwd te worden. Pivotpunt naar keuze op 9 of 13 cm uit de muur. Kan zowel vrijstaand zonder omlijsting gebruikt worden als in combinatie met een Anyway deuromlijsting naar keuze. De minimale vloerverankering van 4.5 cm verzekerd u van een zorgeloze installatie, ook in het geval van een klassiek vloerverwarmingssysteem. Het scharniersysteem kan dus zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden.

onzichtbare pivotscharnieren

Stealth Pivot XL

Onzichtbare pivotscharnier ontworpen voor pivotdeuren tot 3000 x 2200 mm. Het scharniersysteem zit volledig ingebouwd in het deurpaneel onder en boven waardoor er dus niets op voorhand in de vloer of het plafond ingebouwd te worden. Het pivotpunt wordt naar keuze op 1/3 of het midden van de deur geplaatst. Het systeem kan zowel met als zonder omlijsting (goed akoestische en thermische afsluiting) toegepast worden. De minimale vloerverankering van 4.5 cm verzekerd u van een zorgeloze installatie, ook in het geval van een klassiek vloerverwarmingssysteem. Het scharniersysteem kan dus zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden.

pivotscharnieren Anyway Doors

Voordelen ANYWAYdoors pivotscharnieren t.o.v. klassieke pivotsystemen:

  • Stealth Pivot NL pivotscharnier met pivotpunt op 90 of 130 mm (deuren tot 1250 mm breedte)
  • Stealth Pivot XL pivotscharnier met pivotpunt op 1/3 of centraal (deuren tot +- 2150 mm breedte)
  • instelbaar 90°, 180° of 360° openen
  • ingebouwde gas- en oliedempers voor comfortabele sluiting
  • geen inbouwelementen (ideaal bij vloerverwarming)
  • Minimale lokale vloerbevestiging (2 bouten 4,5 cm diep)
  • geluidloze sluiting en lichte bediening 
  • zowel in nieuwbouw als renovatie mogelijk

 

 

zelfsluitende pivotscharnier Anyway Doors