Moderne open trappen met zwevende treden

Een moderne open trap met zwevende treden als architecturaal accent in je interieur

Moderne open trap met zwevende Corian treden

Ben je op zoek naar een strakke open trap met zwevende treden als architecturaal hoogstandje in je woonst? Dan bieden de design trappen van Genico vast een passende oplossing. Deze open trappen kunnen zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden. De muur waarop de trap bevestigd wordt, dient wel minstens 14cm dik te zijn en bij voorkeur in snelbouw, betonsteen of massieve beton uitgevoerd te worden. Het grote voordeel van het “Wallclimber” trappengamma is de eenvoudige montage, die pas plaats vindt in de afwerkingfase van je woning. De zwevende treden van deze open trappen worden namelijk pas geplaatst wanneer de muur volledig afgewerkt en uitgepleisterd is, wat de “Wallclimber” van Genico een uiterst flexibele trapoplossing maakt.

Open trap met zwevende treden

Zwevende treden creëren een ruimtelijk gevoel en bieden een architecturaal accent als de trap in je leefruimte wordt geïntegreerd. Hedendaagse woningen worden compacter waardoor ruimtes meer en meer in elkaar over vloeien om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Een gewaardeerde trend die vraagt naar een ruimtelijk ogend trapconcept, dat met open trappen met zwevende treden mooi ingevuld  wordt.

Open trap modern met zwevende treden

Hoe gebeurt de montage van een open trap?

Een open trap met zwevende treden wordt gekenmerkt door treden die vanuit de het niets uit de muur lijken te komen. Het belangrijkste aspect is de samenstelling van de muur die je wenst te gebruiken om de trap tegenaan te plaatsen. Deze muur dient minimaal 14cm dik te zijn voor een stabiele montage. De muur wordt bij voorkeur opgetrokken in volle betonsteen, maar snelbouw of massief gegoten beton kan ook gebruikt worden. De zwevende treden worden pas geplaatst wanneer het pleisterwerk en de dekvloer (chape) geplaatst zijn. Iedere trede heeft een individuele draagkracht van 300kg! Er hoeft geen metalen structuur in de muur ingebouwd te worden, de treden worden als allerlaatste in je woonst verankerd en geplaatst. Zo voorkom je schade aan je prachtige trap. Genico leent werftrappen uit indien je een tijdelijke oplossing wenst te voorzien zodat het verdiep makkelijk te betreden blijft. Deze trap kan op aanvraag gereserveerd worden en dient zelf opgehaald te worden.

Moderne open trap met Corian treden

In welke materialen kunnen de zwevende treden gemaakt worden?

De zwevende treden van het “Wallclimber” open trap concept kunnen in diverse materialen afgewerkt worden. Genico is gekend voor haar strakke witte zwevende treden die met Corian bekleed worden. Corian treden worden naadloos verwerkt en zijn zeer slijtvast en eenvoudig te onderhouden. Vlekken of krassen kunnen moeiteloos verwijderd worden. Er zijn 2 versies beschikbaar die met Corian afgewerkt worden. Wallclimber “flat” waarbij de zwevende trede maar 37mm dik is en wit gelakt staal gecombineerd wordt met een afwerkinglaag bovenop de trede in Corian. Wallclimber “Pure White” wordt dan weer volledig in Corian vervaardigd waardoor de trede 75mm dik wordt.  

Open trappen afwerkingen en materialen

Naast het populaire Corian materiaal worden ook houten treden en stalen treden aangeboden. De houten treden zijn naar keuze afgewerkt in eik of wengé, in een dikte van 75mm. De zwart stalen zwevende treden worden gemaakt uit Brut staal wat ze uiterst slijtvast maakt. Gelakte materialen zijn enorm krasgevoelig, onze trappen worden dus uitsluitend vervaardigd met materialen die slijtvast zijn en de tand des tijds zo optimaal mogelijk kunnen weerstaan. Het brut staal zal na verloop van tijd wel een patina vertonen waar de treden belopen worden, maar dit is eigenlijk een charmant aspect van deze trap die zijn unieke karakter benadrukt.

Open trap met zwarte stalen zwevende treden

Prijzen van open trappen met zwevende treden?

De prijs van een open trap met zwevende treden wordt eenvoudig per te plaatsen trede uitgerekend. Op basis van uw plan of afmetingen kunnen wij dus zeer snel en gericht een prijsofferte uitwerken. Mits opgave van het aantal treden kan er snel een budget gegeven worden, de gewenste materialen en andere afwerkingen zoals een balustrade kan u mee aangeven zodat de offerte zo correct mogelijk opgemaakt kan worden. Er is reeds een volledig afgewerkte zwevende trap “Wallclimber” vanaf 7950.00 euro excl. BTW.