FRAME-A-WAY

Pivoterende deuren zonder omlijsting

FRAME-A-WAY: pivotdeuren met unieke scharnieren waarvoor niets in de vloer of het plafond ingebouwd dient te worden.

Al onze pivoterende deuren kunnen zonder een omlijsting geplaatst worden door de scharniertechniek die volledig in het deurpaneel ingebouwd zit. In dergelijke opstelling worden de pivotscharnieren lokaal bovenop de volledig afgewerkte vloer en het plafond verankerd. Esthetisch gezien is dit de ideale oplossing voor de echte puristen!

Wij adviseren uit praktische overwegingen om in residentiële woningen te werken met de minimalistische BKO-omlijsting (25mm) of een onzichtbare IBO-omlijsting. Indien u een goede akoestische en thermische barrière wenst te creëren, dan is er geen beter afsluitend geheel dan onze minimalistische omlijstingen in combinatie met onze gepatenteerde sluittechnologie.

De praktische vereisten voor een pivotdeur zonder omlijsting

Een pivoterende deur zonder omlijsting is een vrij voordelige oplossing aangezien er geen omlijsting aan te pas komt. Er dienen op voorhand geen inbouwelementen geplaatst te worden en de stukadoor en vloerder werken alles af alsof er geen deuren geplaatst zouden worden. Gelieve er wel rekening mee te houden dat de uiteindelijke kieren rondom de deur rechtstreeks beïnvloed worden door de haaksheid van de deuropening.

 • Kan overal toegepast worden
 • Budgetvriendelijk en eenvoudigste systeem zonder inbouwdelen in de vloer of het plafond

Voorbereiding: 

 • volledig afgewerken dagkanten + vloeren (plinten dienen ingewerkt te worden in de muur)
 • plafond = bij systeemplafonds dient er een versteviging ter hoogte van de deuropening aangebracht te worden

Onder de deur zit een kier/spatie van 11mm, boven de deur 12.5mm; links en rechts van het deurpaneel 5mm (indien de opening haaks en recht is afgewerkt). Onderaan de deur wordt idealiter een borstel geplaatst. Links, rechts en bovenaan blijft altijd een kier aangezien een borstel zou aftekenen op uw geschilderde muren.

Unieke pivotscharnieren zonder inbouwdelen in vloer of plafond

De bevestiging van de scharnieren gebeurt bovenop de afgewerkte vloer en tegen het afgewerkte plafond of linteel. De minimale vloerverankering (2 bouten, +- 4.5cm diep) laat montage op nagenoeg elke vloeropbouw toe. Er is veel aandacht aan montage en gebruiksvriendelijkheid besteed in het ontwikkelingsproces, zodat de pivoterende deur zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast kan worden. De scharnieren zitten volledig in het deurblad geïntegreerd waardoor op de vloer nagenoeg niets zichtbaar is.

Stealth Pivot NL
Deze versie is geschikt voor deuren tot 1250 mm breedte. De pivotvoet kan naar keuze op 90 mm of 130 mm van de muur geplaatst worden.

Stealth Pivot XL
Deze versie is geschikt voor deuren van 1250 mm t.e.m. 2250 mm breedte. De pivotvoet kan naar keuze op 1/3 of centraal geplaatst worden.

Stealth Pivot awards

Anyway Doors heeft met het innovatieve scharniersysteem reeds meermaals prestigieuze prijzen gewonnen tijdens verschillende internationale designwedstrijden.

 • Schrijnwerk Awards 2014 - laureaat - categorie: innovaties
 • Reddot Award 2015 winnaar - categorie: product design
 • AZ Awards 2016 winnaar - categorie: best architectural product
 • Architizer Awards 2016 - "special mention" as an industry leader for architecture and design
 • International Design Awards 2016 - winnaar - categorie: home interior products
 • iF Design Award 2017 - winnaar - categorie: product design
 • Best of Products Awards - winnaar - categorie: openings
 • Archiproducts Design Awards 2017 - winnaar - categorie: building fixtures
 • ICONIC Awards 2018 - best of best - categorie: innovative interior

Exclusieve limited editions

‘BRONZE EDITION’ & 'STAINLESS STEEL'

Op Batibouw 2019 presenteerde ANYWAYdoors 2 exclusieve varianten van haar imposante room dividers.

Het compacte aluminium profiel (65 x 30 mm) van deze pivoterende deuren wordt afgewerkt in 2 exclusieve geanodiseerde finishes. Qua grepen wordt deze deur altijd uitgerust met een elegante verticale handgreep over de ganse deurhoogte. De deur kan uitsluitend als FRAME-A-WAY uitvoering geleverd worden (zonder omlijsting).

Met deze eye-catchers creëer je zonder probleem een uniek design statement in je interieur!

Kom ze live ontdekken in de volledig vernieuwde flagship store te Massenhoven.