Binnendeuren met onzichtbare scharnieren | Anyway Doors

Binnendeuren met onzichtbare scharnieren

binnendeuren met onzichtbare scharnieren

Binnendeuren met onzichtbare scharnieren

Alle binnendeuren van Anyway Doors zijn standaard voorzien van onzichtbare scharnieren. Al het technisch vernuft wordt verborgen achter afneembare profielen. De standaard voorziene onzichtbare scharnieren zijn multifunctioneel: high-tech comfortsluiting, een ingebouwde deurstop op 90°, hoogte- en diepteregeling van het deurblad t.o.v. de sluittechniek en een stille vergrendelfunctie op 90° in geopende stand.

 

anyway doors onzichtbare pivotscharnier

Onzichtbare pivotscharnier met comfortsluiting

Uit puur technisch oogpunt maakt Anyway Doors er een erezaak van om alle sluit-, draai- en bevestigingstechnologie compleet aan het oog te onttrekken. Met als eindresultaat een perfect strakke lijn die langs beide zijden valt te bewonderen. Alle binnendeuren zijn standaard uitgerust met onzichtbare scharnieren, die steeds aan de omlijsting bevestigd worden. Hierdoor kan de deur naar wens van scharnierzijde gewisseld worden na montage. 

De scharnieren kunnen dus zowel links als rechts in de omlijsting bevestigd worden en blijven aanpasbaar worden indien nodig bij een bestemmingswijziging. 

Op de afbeelding ziet u de huidige pivotscharnier anno 2017. Dit is het 6e scharniersysteem dat ANYWAYdoors inmiddels ontwikkelde.

Anyway Doors pivotscharnieren

Pivotscharnieren zonder inbouwdelen in de vloer

De bevestiging van deze compacte pivotscharnieren gebeurt bovenop de afgewerkte vloer, zonder inbouwelementen waar vooraf rekening mee gehouden dient te worden.

De minimale vloerverankering (2 bouten, +-4.5 cm diep) laat montage op elke vloeropbouw toe. Er werd veel aandacht aan montage en gebruiksvriendelijkheid besteed in het ontwikkelingsproces, zodat pivoterende deuren met deze scharnieren zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast kunnen worden! De onzichtbare pivotscharnieren worden volledig in het deurblad geïntegreerd waardoor op de vloer nagenoeg niets zichtbaar is.

onzichtbare pivotscharnieren

Stealth Pivot NL

Compacte onzichtbare pivotscharnier ontworpen voor pivotdeuren tot 3000 x 1250 mm. De scharnier zit volledig ingebouwd in het deurpaneel en er dient niets op voorhand in de vloer of het plafond ingebouwd te worden. 

Pivotpunt naar keuze op 9 of 13 cm uit de muur. Kan zowel vrijstaand zonder omlijsting gebruikt worden als in combinatie met een Anyway deuromlijsting naar keuze. De minimale vloerverankering van 4.5 cm verzekerd u van een zorgeloze installatie, ook in het geval van een klassiek vloerverwarmingssysteem. Het scharniersysteem kan dus zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden.

Kenmerken:

 • volledig onzichtbaar in de deur geïntegreerd
 • 90° of 180° openen
 • geen inbouwdelen in vloer, linteel of plafond
 • aanpasbare sluitkracht
 • geluidloze sluiting inclusief "hold" positie op -90° en +90°
pivotscharnier Anyway Doors

Stealth Pivot XL

Onzichtbare pivotscharnier ontworpen voor pivotdeuren tot 3000 x 2200 mm. Het scharniersysteem zit volledig ingebouwd in het deurpaneel onder en boven waardoor er dus niets op voorhand in de vloer of het plafond ingebouwd te worden. 

Het pivotpunt wordt naar keuze op 1/3 of het midden van de deur geplaatst. Het systeem kan zowel met als zonder omlijsting (goed akoestische en thermische afsluiting) toegepast worden. De minimale vloerverankering van 4.5 cm verzekerd u van een zorgeloze installatie, ook in het geval van een klassiek vloerverwarmingssysteem. Het scharniersysteem kan dus zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden.

Kenmerken:

 • volledig onzichtbaar in de deur geïntegreerd
 • instelbaar 180° of 360°
 • geen inbouwdelen in vloer, linteel of plafond
 • aanpasbare sluitkracht
 • geluidloze sluiting inclusief "hold" positie op -90° en +90°
 • deuren tot 150 kg verderlicht openen en sluiten