Schrijnwerk awards 2014 Anyway Doors behaalde een zilveren medaille
Koen Dries
Koen Dries
1 december 2014
ANYWAY behaalde een zilveren medaille op de uitreiking van de schrijnwerk Awards 2014!

Een strak lijnenspel, maatwerk en geavanceerde techniek zijn duidelijk onze stokpaardjes. En ‘alles kan beter’ is al van bij de start de bedrijfsfilosofie. Inmiddels vonden meer dan 50.000 deuren hun weg naar een residentieel cliënteel dat kwaliteit en minimalistisch design hoog in het vaandel draagt.

Als graag geziene gast op vakbeurzen verrast Anyway Doors vrijwel jaarlijks de interieurwereld met innovatief vernuft. Op onze technologische ontwikkelingen voor nieuwbouw en renovatie rust meestal een wereldpatent.

Onze missie: de deur heruitvinden

Sinds 1995 bestudeert Anyway alle aspecten die wat dan ook met het concept ‘binnendeur’ te maken hebben. Aangezien wij al onze producten uitsluitend op maat maken zijn de ontwerpmogelijkheden eindeloos. Wij stellen dan ook uw “ideale deur” samen door modulaire componenten te combineren tot een volledig afgewerkt eindproduct.

“DEURdenken” is hier de boodschap.

Imposante pivoterende deuren

Voor het imposante pivoterende “room divider” concept, werd een speciaal scharnierconcept ontwikkeld om grote pivoterende deuren en pivoterende wanden te creëren zonder inbouwelementen in de vloer. De innovatieve scharnieren worden slechts oppervlakkig bovenop de vloer bevestigd.

Ze zijn onzichtbaar in het deurblad ingebouwd en beschikken over een hightech comfortsluiting met automatische positionering op 90° om de deur geopend te houden. De scharnieren maken het mogelijk om een tot wel 150kg zware deur vederlicht te bedienen, waarbij u de deur naar beide zijden kan opendraaien, of naar wens kan blokkeren langs één draaizijde.

Centraal of excentrisch draaipunt

Tijdens de ontwikkeling werd rekening gehouden met een efficiënte montage en een breed toepassingsgebied. De bevestiging gebeurt bovenop de afgewerkte vloer, met 2 bouten tot +-45 mm diep. Het concept kan hierdoor zowel in een nieuwbouw als een verbouwing toegepast worden, ongeacht de vloeropbouw of aanwezigheid van vloerverwarming.

De deuren kunnen naar wens excentrisch of centraal gepositioneerd worden, met een minimaal draaipunt van 85 mm. Indien de deur breder is dan 1250 mm, wordt een berekening gemaakt van minimum as positie tot het midden van de deur omwille van de stabiliteit. Een centraal gepositioneerde deur is ideaal gebalanceerd en heeft het voordeel dat de deur oneindig rond kan draaien.

Naar veiligheid toe adviseren wij een centraal gepositioneerde deur omdat deze geen hefboom effect creëren aan de achterzijde van de deur! De vingerplet beveiliging waarmee alle ANYWAY draaideuren standaard zijn uitgerust is niet aanwezig bij dergelijke deurconcepten, waarbij dus enige voorzichtigheid aan de orde is.

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu