FAQ

Aankoop proces
ANYWAYdoors stelt u in staat om uw ideale deur online, volledig naar eigen wens te configureren.

Via 'offerte' (winkelmandje) kan u de samengestelde deur inzenden voor de opmaak van een gepersonaliseerd voorstel inclusief inmeten, montage en verplaatsingskosten.

Uw offerte aanvraag wordt binnen 5 werkdagen verwerkt en per e-mail aan u verzonden.
Onze producten worden op maat samengesteld, door verschillende modulaire componenten samen te voegen tot uw ‘ideale deur’.

Graag nodigen wij u uit in onze Flagship Store te Massenhoven, waar u een 100-tal verschillende deuren kan ontdekken of in de showroom van één van onze lokale partners.

U kan alle locaties terugvinden onder het menu item 'verkooppunten'.

De Flagship Store is vrijblijvend toegankelijk, maar om u optimaal van dienst te zijn adviseren wij om een afspraak te maken via de boeking module op onze website.
Elke deur wordt professioneel ingemeten en volledig op maat gemaakt in het productieatelier te Massenhoven.

De benodigde productietermijn wordt bepaald door uw materiaalkeuze en het gewenste producttype. Reken gemiddeld op 12 - 14 werkweken na inmeten.
Nee, er dient voor géén enkel deurtype iets op voorhand in uw vloer of plafond ingebouwd te worden.

Swing deur

De ‘standaard’ ANYWAY scharnieren zijn ontworpen voor deurbladen tot maximaal 1100 mm breed. De scharnieren worden zijdelings in de deuromlijsting bevestigd en dus niet in de vloer. De scharnieren zijn volledig onzichtbaar geïntegreerd in het deurpaneel.

Pivot deur

De compacte pivotscharnieren worden volledig in het deurpaneel ingebouwd. De pivotscharnier wordt bovenop de afgewerkte vloer bevestigd met twee schroeven en pluggen van 45 mm.
Elke deur wordt op maat gemaakt en professioneel ingemeten. Het moment van inmeten hangt af van uw omlijsting keuze.

BKO en FRAME-A-WAY

Inmeten kan doorgaan als de ganse deuropening afgewerkt is. De dagkanten en vloerbedekking dienen volledig afgewerkt te zijn alsof er géén deur geplaatst zou worden.

IBO omlijsting

Inmeten van de omlijsting (fase 1) kan doorgaan in de ruwbouw, voor de pleisterwerken en/of verdere muurafwerking. Het deurblad (fase 2) wordt ingemeten na inwerken omlijsting en plaatsen van de vloer.
Uiteraard is dit mogelijk, maar enkel indien u zelf ook de installatie uitvoert.

Indien u beroep wenst te doen op professionele installatie via ANYWAYdoors, dan dienen de deuren ook effectief ingemeten te worden door de respectievelijke professional om de technische juistheid en kwaliteit te garanderen.
Elke deur wordt volledig op maat gemaakt in België!

De flagship store en het productieatelier bevinden zich in Massenhoven, langs de E313 Antwerpen - Hasselt.
De verkoopprijzen in een offerte zijn 30 dagen geldig.
De verkoopprijzen in een bestelbon zijn 6 maanden geldig.

Deze termijn van 6 maanden wordt geteld vanaf opmaak bestelbon tot het inmeten van uw deur.

Elke deur wordt volledig op maat gemaakt en professioneel ingemeten. U kan het deurtype en de afwerking ervan wijzigen tot en met het inmeten. Uw bestelbon wordt na inmeten herwerkt naar de juiste afmetingen en de door u definitief gekozen samenstelling. Deze calculatie gebeurt met de geldende tarieven op datum van uw originele bestelling.
Een offerte wordt steeds vrijblijvend en gratis aangeboden.

Bij bestelling wordt er géén voorschot of aanbetaling gevraagd.

25% voorschot* bij inmeten.

Bij het inmeten wordt er 25% voorschot of aanbetaling gevraagd. Uw deur wordt pas definitief in bestelling genomen na betaling van het voorschot en een ondertekende orderbevestiging. Uw deur wordt pas in productie genomen na betaling van het voorschot.

75% saldo* bij levering en/of installatie.

Het resterende saldo dient tijdens de installatie voldaan te worden middels vooruitbetaling of overschrijving met betaalafschrift.

* Deze condities gelden bij ANYWAYdoors Massenhoven. Indien u uw aankoop doet bij een officiële ANYWAYdoors partner kunnen afwijkende voorwaarden gelden.
Installatie proces
Elke deur wordt volledig op maat gemaakt in het productieatelier te Massenhoven. De levertermijn start van zodra de effectieve productie afmetingen en afwerkingen bevestigd zijn, doorgaans is dit de datum van het professioneel inmeten.

De benodigde productietermijn wordt mede bepaald door uw materiaalkeuze en het gewenste producttype. Reken gemiddeld op 12 - 14 werkweken na inmeten.
ANYWAYdoors Massenhoven beschikt over eigen installatie teams en doet afhankelijk van de locatie ook beroep op haar lokale ANYWAYdoors partners.

Professionele installatie is een dienstverlening en wordt altijd afzonderlijk aangeboden op uw offerte en bestelling.

Indien u beroep wenst te doen op professionele installatie via ANYWAYdoors, dan dienen de deuren ook effectief ingemeten te worden door de respectievelijke professional om de technische juistheid en kwaliteit te garanderen.
Uiteraard is dit mogelijk. U kan dit aangeven in het offerte stadium of bij het bestellen en in zulk geval worden er geen installatie kosten aangerekend.

Professionele installatie is een dienstverlening en wordt altijd afzonderlijk aangeboden op uw offerte en bestelling.
Dienst na verkoop
Ook na installatie van uw deuren kan u bij ons terecht. U kan eenvoudig een aanvraag indienen via 'dienst na verkoop' in het hoofdmenu van onze website.

Wij bieden 5 jaar fabrieksgarantie op alle specifieke ANYWAY onderdelen en materialen.

0 – 2 jaar na installatiedatum

Een gebeurlijke afstelling en wijziging van draairichting of scharnierzijde zijn gratis. Gedurende deze periode wordt er geen verplaatsingskost of uurtarief aangerekend voor het uitvoeren van de werken.

2 – 5 jaar na installatiedatum

Per interventie wordt een verplaatsingskost en uurtarief aangerekend voor het uitvoeren van de gewenste werken. Actuele tarieven kan u terug vinden op de pagina 'dienst na verkoop'.

>5 jaar na installatiedatum (buiten de garantieperiode)

De kostprijs per interventie bestaat uit een verplaatsingskost, een uurtarief en de kosten van de benodigde onderdelen. Actuele tarieven kan u terug vinden op de pagina 'dienst na verkoop'.

Glasbreuk

Dit valt niet onder enige fabrieksgarantie. Wij raden aan uw verzekeringspolis woning/brand te controleren op de dekking van glasbreuk, want ook veiligheidsglas is beschadig- en/of breekbaar!

Gebruiksslijtage, schade door foutief gebruik en/of foutief onderhoud vallen niet onder enige garantie.
Volle deuren

Regulier onderhoud met vochtige microvezeldoek en allesreiniger. Vetvlekken en/of zwarte strepen kunnen verwijderd worden met isopropyl alcohol. Dit product mag ook op alle kunststof en aluminium profielen gebruikt worden en is een zeer goede reiniger.

Glazen deuren

Helder, gekleurd en gezuurd glas: regulier onderhoud met vochtige microvezeldoek. Vetvlekken kan u weghalen met reguliere glasreinigingsproducten of een warme Dreft oplossing.

Gezandstraald glas: regulier onderhoud middels een vochtige microvezeldoek met warm, zuiver water. Grondige reiniging kan met 80% warm water en 20% azijn. Nooit reguliere en/of chemische glasreinigers gebruiken!

Geanodiseerd aluminium

Regulier onderhoud met vochtige microvezeldoek en allesreiniger. Hardnekkig vuil kan verwijderd worden met isopropyl alcohol of alu polish op een zuivere doek.

Kunststof profielen

Regulier onderhoud met vochtige microvezeldoek en allesreiniger. Hardnekkig vuil kan verwijderd worden met isopropyl alcohol.
Uiteraard is dit mogelijk. U kan hiervoor best per e-mail contact opnemen en uw klantcode + jaartal van installatie doorgeven zodat wij kunnen nakijken of een passende handleiding beschikbaar is.
Elke deurpaneel wordt volledig op maat gemaakt en kan niet aangepast worden qua maatvoering omwille van de scharnierpositie in het deurpaneel, dewelke niet gewijzigd kan worden.

Alternatieven:

Deuropening aanpassen zodat de complete deur inclusief omlijsting hoger kan gemonteerd worden. (Dit zijn geen aanpassingen die ANYWAYdoors u kan aanbieden)

Nieuw deurpaneel laten maken om in bestaande deuromlijsting te plaatsen. (U kan hiervoor een offerte aanvragen)
Het deurblad is een vlak, strak en stabiel paneel met een totaaldikte van 45 - 50 mm.

Aan weerszijden is de deur afgewerkt met HPL of Resopal Massiv. HPL/Massiv is een antibacterieel materiaal dat door zijn beschermende toplaag eveneens bestand is tegen vlekken, hitte en stoten. Deze afwerking biedt een schilderarme, uiterst krasbestendige en onderhoudsvriendelijke deur.

Het is niet mogelijk om de kleur te wijzigen. Er kan wel een nieuw deurpaneel gemaakt worden dat in uw bestaande omlijsting kan geplaatst worden.
ANYWAY binnendeuren zijn aan weerszijden afgewerkt met HPL of Resopal Massiv.

HPL/Massiv is een vochtafstotend en antibacterieel materiaal dat door zijn beschermende toplaag eveneens bestand is tegen vlekken, hitte en stoten. Deze afwerking biedt een schilderarme, uiterst krasbestendige en onderhoudsvriendelijke deur.

Het is niet aangewezen om deze toplaag te schilderen of lakken omdat u hiermee de voordelen van deze resistente afwerking teniet doet.
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenuchevron-down