Glazen wanden op maat
Koen Dries
Koen Dries
26 april 2018
Glazen wanden en glazen deuren

ANYWAYdoors maakt naast binnendeuren ook glazen deuren en wanden op maat, die gebruikt kunnen worden als afscheiding tussen (thuis) kantoren of prakijkruimtes.

De glazen wanden zijn ontworpen om optimale transparantie te bieden in kantooromgevingen. De functionele meerwaarde van de systemen van Anyway zit enerzijds in de scharniertechniek met comfortsluiting en de sluittechniek die het mogelijk maakt om de deur desgewenst in beide richtingen te laten openen zonder inbouwdelen in de vloer.

Alle technieken zijn modulair vormgegeven, wat inhoudt dat de draairichting later gewijzigd kan worden, voor optimale flexibiliteit

Verschillende soorten glas

De glazen wanden en deuren kunnen in verschillende soorten glas afgewerkt worden. De meest flexibele uitvoering is 10 mm helder gehard glas voor een optimale transparantie tussen de ruimten. Het glas kan na de montage door een beletteringsfirma voorzien worden van geometrische motieven of uw bedrijfslogo. Vervolgens is er keuze uit 10 mm gezuurd of gezandstraald glas, waarbij gezuurd glas 80% licht doorlaat en het makkelijkst in onderhoud is.

Gezandstraald glas kan naar wens uitgevoerd worden met gepersonaliseerde motieven, maar het is moeilijk glas in onderhoud, zelfs met de standaard Clearshield coating. Verder bieden we ook grijs of zelfs Dark Grey, bijna zwart gehard glas aan.

Glazen wanden met diverse deuroplossingen

Onze glazen kantoorwanden worden volledig op maat gemaakt en kunnen uitgerust worden met diverse deuroplossingen. Onder andere glazen draaideuren en pivoterende deuren zijn populair, maar ook schuifdeuren kunnen perfect toegepast worden als plaats besparende oplossing om kantoorruimtes van elkaar af te scheiden. Volle draaideuren kunnen ook gebruikt worden om tegen het glas aan te sluiten, met pivotscharnieren zelfs zonder omlijsting.

Wegens populariteit en flexibiliteit worden tegenwoordig het meest pivoterende deuren toegepast. Deze kunnen zowel vrijstaand in de ruimte als tussen de glazen wanden in geplaatst worden. Ze worden bovenop de afgewerkte vloer en het plafond bevestigd, zonder enige inbouwdelen in de vloer. Het scharniersysteem zit volledig in het frame van de deur ingebouwd.

Naar keuze sluiten ze met een speciale kunststof aanslag tegen het glas aan of passeren ze mits een minimale kier net voorbij het glas. In beide gevallen kunnen ze in beide richtingen gebruikt worden voor optimale Flexibiliteit naar passage toe.

Glazen wanden met innovatieve afsluiting

De meerwaarde van de glazen wanden en deuren voor kantoren van Anyway Doors zit in de innovatieve sluiting. De glazen deuren werken met een gepatenteerd sluitsysteem waardoor ze nagenoeg perfect afsluiten en zowel naar tocht als akoestiek goed scoren. De 10 mm dikke glasplaat sluit bij een enkele deur opstelling zowel achteraan, bovenaan als vooraan. Onder de deur zit een verplichte ventilatiekier van 10 mm.

Indien de glazen deur naast glazen wanden staat, dan zit er tussen het glas van de glazen wand en de glazen deur een voeg van 5 mm. De deuren kunnen desgewenst in beide richtingen openen of begrensd worden naar één zijde. Meestal worden de wanden esthetisch gezien, koud tegen elkaar geplaatst, maar indien gewenst kan dit ofwel opgekit worden of voorzien worden van een kunststof aansluitprofiel.

We kunnen ook pivoterende wanden plaatsen die met hun centrale pivotscharnier in geopende toestand een visueel imposante afscheiding creëert tussen beide ruimten.

Modulaire aluminium omlijsting

De geanodiseerde aluminium blokomlijsting meet B 50 x H 22 mm en wordt in het center, op de “afgewerkte” deuropening gemonteerd. Deze positie voorkomt scheuren, barsten en los wrikken en maakt de wanden optisch identiek vanuit beide ruimten. De stelvoeg van min. 2,5 mm wordt haaks met een overschilderbare kitvoeg afgewerkt. Het glazen deurblad wordt dmv. verborgen scharnieren in het BKO profiel gemonteerd.

Optisch blijft 22 mm BKO profiel zichtbaar rondom het de glazen wanden. De glazen wanden zitten in hetzelfde profiel geklemd, enkel onderaan de vaste glazen wanden wordt met een aluminium U-profiel 15 x 15 mm gewerkt.

Onze glazen wanden zijn ontwikkeld als elegante optische afscheiding en zijn niet geoptimaliseerd voor veeleisende akoestische toepassingen. Voor dergelijke projecten kan u beter kijken naar de oplossingen die onze collega's van AVC Gemino aanbieden.

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu