Glazen schuifdeuren op maat
Koen Dries
Koen Dries
1 september 2015
Glazen schuifdeuren op maat van Anyway Doors

Glazen schuifdeuren van Anyway Doors  worden steeds volledig op maat gemaakt. Hierdoor is er een ruim assortiment aan systemen en glassoorten mogelijk. Het schuifdeursysteem is doordacht en praktijkgericht ontworpen, waarbij de compacte aluminium rail alle bevestigingen en schuiftechnieken verbergt. De aluminium rail is zo vormgegeven dat ze zowel tegen het plafond als tegen de wand bevestigd kan worden. De onzichtbaar geïntegreerde technieken zorgen voor een geluidloos werkend schuifsysteem dat glazen schuifpanelen tot wel 125kg aankan. Een glazen schuifdeur kan naar wens ook ingebouwd worden tussen 2 wanden, maar hierover vindt u onderaan meer informatie.

Glazen schuifdeuren zijn ideaal als optisch scherm tussen 2 ruimten. De beoogde functie, locatie en opstelling zijn bepalend voor de glaskeuze en het schuifdeur type. Volledig glazen schuifdeuren bieden een optisch scherm maar zullen geen toch en akoestiek tegenhouden. De schuifdeuren met een aluminium kader rondom het glas bieden een verhoogde akoestische en thermische weerstand.

Schuifdeuren zijn hip en trendy

Schuifdeuren zijn hip en worden vaak voorgeschreven door architecten; doch zijn ze minder aangewezen op plaatsen met een hoge passage of tussen ruimtes met hogere akoestische of thermische eisen zoals tussen inkom en living waar een pivoterende deur dan een veel interessanter alternatief is. Het ideale toepassingsgebied voor een glazen schuifdeur is bijvoorbeeld tussen woonruimte en keuken of tussen woonruimte en bureel, slaapkamer en dressing,….

Ze zijn dus beduidend minder aangewezen tussen locaties met hoge passage waar de draaideuren van Anyway een veel betere afsluiting zullen bieden. Een draaideur is qua gebruikscomfort ook vele malen aangenamer dan een schuifdeur, denk hierbij aan het handenvrij openen van een Anyway deur en het automatisch sluiten achter u.

In het geval van een schuifdeur zal u deze met de handen vol zeer creatief dienen te openen aangezien het een ongebruikelijke zijwaartse manipulatie vraagt. Tevens zullen kinderen de schuifdeuren meestal geopend laten, wat tot frustratie, warmteverlies en geluidsoverdracht kan leiden...

Schuifdeur inbouwen tussen 2 wanden

Het is perfect mogelijk om glazen schuifdeuren tussen 2 wanden in te laten schuiven, maar hiervoor dienen wel diverse zaken in acht gehouden worden. Minstens de rail dient voor de voorzetwand geplaatst te worden, maar liefst het ganse systeem om werfverplaatsingen te optimaliseren. Een schuifwand tussen 2 wanden laten schuiven heeft diverse nadelen, allereerst is het niet eenvoudig om te reinigen tussen de wanden en anderzijds bestaat er steeds het risico dat de voorzetwand bij problemen terug afgebroken moet worden (denk hierbij aan speelgoed dat geblokkeerd geraakt zoals legoblokjes).

Bij glazen schuifdeuren in vochtige ruimtes zal condens zich aanzetten op de koude glasplaat waarbij de condens weer zal afzetten tussen de wanden als je de deur nadien tussen de wanden schuift met gezondheidsrisico’s als gevolg.

Anyway ontwikkelde haar laatste railsysteem op een ingenieuze wijze waardoor alle belangrijke technieken zoals de remmen en afstelmogelijkheden allemaal op het deurblad of in het railgedeelte boven de deuropening zitten. Hierdoor kan de schuifwand uitgenomen worden in de deuropening zonder essentiële elementen tussen de wanden die afstelling of onderhoud zouden kunnen vereisen.

Glazen schuifdeur met 10mm gehard Securitglas

Anyway Doors slaagt erin met zijn glazen schuifdeuren op maat, een subtiele belijning en technische verfijning tijdloos te versmelten. Deze schuifdeuren zijn beschikbaar met verschillende glassoorten, gaande van helder, gezuurd of gezandstraald glas tot zelfs in de kern gekleurd glas (licht grijs, donker grijs,…). Met deze glazen panelen kunnen zeer grote schuifdeuren gecreëerd worden, tot wel 5m² groot. Dit type glazen schuifdeur is altijd voorzien van een lokale vloergeleiding zodat er niets op de vloer zichtbaar is bij een geopend schuifdeur.

Glazen schuifdeur met vast paneel

Alle schuifdeuren kunnen met een vast paneel in glas onder de rail uitgerust worden. Hierdoor kan een opening opgedeeld worden op een budgetvriendelijke manier. Het is tevens een optisch rustige oplossing die met sobere profielen rondom het glas bevestigd wordt. Onderstaand een recent voorbeeld waarbij de rail en de grepen in het zwart uitgevoerd werden. De rail is steeds naar keuze naturel of zwart geanodiseerd aluminium.

Glazen schuifdeur met een aluminium kader

Een glazen schuifdeur met een aluminium kader rondom het glas biedt een verhoogde akoestische en thermische isolatie. Er is keuze uit verschillende aluminium kaders waarin 1 of 2 glasplaten verwerkt worden. Het aluminium frame rondom het glas biedt deze schuifdeuren ook een extra veiligheidsaspect. In het glazen schuifdeur systeem met het aluminium kader waarop 2 glasplaten verlijmd worden, kunnen desgewenst tussen de glasplaten aluminium travers verwerkt worden die een mooie optische meerwaarde bieden. Deze schuifdeuren kunnen maximaal 4.5m² groot gemaakt worden per schuivend paneel.

Kortom, keuze genoeg! Een bezoek aan de toonzaal is aangewezen omwille van de vele mogelijkheden.

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!

Glazen schuifdeuren

Koen Dries
Koen Dries
26 januari 2017
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu