Moderne pivotdeuren op maat
Koen Dries
Koen Dries
1 september 2016
Pivotdeur op maat als blikvanger in uw interieur

Pivotdeuren van Anyway Doors worden op maat gemaakt met onderhoudsvriendelijke, hightech en stabiele materialen. De ingebouwde pivotscharnieren zonder inbouwelementen in de vloer of plafond garanderen een eenvoudige montage. De pivotdeuren werden specifiek ontwikkeld om zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast te kunnen worden ongeacht de vloeropbouw. De onzichtbare pivotscharnieren worden bovenop de vloer bevestigd, ook bij vloerverwarming.

Maatwerk maakt het mogelijk panelen tot 4,5 m² en maximaal 150 kg te maken met dit systeem, afhankelijk van de gekozen samenstelling en beschikbare afwerkingen.

Innovatieve onzichtbare pivotscharnieren - Stealthpivot

De Belgische fabrikant Anyway Doors legt haar focus op innovatieve deursystemen met functionele meerwaarde. De nieuwe pivotscharnieren zijn volledig onzichtbaar geïntegreerd in het deurpaneel. De bevestiging gebeurt bovenop de afgewerkte vloer, zonder vloerveer of inbouwelementen! De minimale vloerverankering met 2 bouten, gebeurt zo'n 4.5 cm diep en maakt het systeem ook mogelijk bovenop vloerverwarming. De pivotscharnieren beschikken over een ingebouwd hightech sluitsysteem dat de deur in alle richtingen laat opendraaien.

De pivotdeur kan desgewenst in beide richtingen opendraaien of begrensd worden naar 1 draaizijde. Bij een centrale pivotdeur kan de deur oneindig om haar as draaien in alle richtingen. Een ingebouwde vergrendeling laat de pivotdeur op 90° automatisch geopend staan.

Excentrisch of centraal geplaatste pivotdeur?

De ingebouwde pivotscharnier kan naar wens excentrisch of centraal geplaatst worden. De minimale afstand tussen het pivotpunt en de muur bedraagt 85 mm. Bij grote excentrische pivotdeuren worden de pivotschanieren op 1/3 verhouding geplaatst. Bij een centrale pivotdeur is het deurblad perfect gebalanceerd en kan het oneindig om haar as draaien. Dit is de meest kindvriendelijke opstelling. Bij een excentrische pivotdeur ontstaat een gevaarlijk hefboomeffect aan de korte zijde van de deur. Met kleine kinderen in huis is het dus oppassen met dit hefboomeffect!

In de Flagship Store te Massenhoven staan verschillende pivotdeuren zodat u kan bekijken wat het beste aan uw wensen voldoet en optimaal in uw interieur kan toegepast worden. Onze medewerkers staan u met plezier bij in uw keuzebepaling en zullen ook gericht advies geven.

Welke pivotdeuren deuren biedt Anyway aan?

Kant-en-klaar afgewerkte pivotdeuren met kleur of houtafwerking.

Maatwerk is alvast een sterk startpunt wanneer het op pivotdeuren aankomt. Er is keuze uit volledig afgewerkte panelen met een effen kleur of houtafwerking. Alle pivotdeuren zijn kant-en-klaar afgewerkt met een Resopal “Massiv” eindafwerking (stabiel & onderhoudsvriendelijk). Aan de binnenzijde van de pivotdeuren zit een aluminium frame dat de stabiliteit van het paneel garandeert. De Resopal kleurenselectie biedt een ruime keuze uit 35 verschillende kleuren en hout afwerkingen.

Glazen pivotdeuren met een aluminium frame rond het glas

Een glazen pivotdeur kan in verschillende uitvoeringen gemaakt worden. U hebt de keuze uit een 10mm dikke glasplaat met onder en boven een stijlvolle horizontale blok waarin pivotscharnieren verborgen zitten of een aluminium frame waarin 1 of meerdere glasplaten verwerkt zitten. De glazen pivotdeuren met een aluminium frame geven een verbeterde afsluiting naar tocht, akoestiek en warmte.

Het aluminium frame rondom het glas kan net als de verschillende omlijstingen zowel in naturel aluminium als zwart geanodiseerd aluminium gemaakt worden. Qua glas zijn er verschillende keuzes: van helder, gekleurd, gezuurd of gezandstraald tot gelakte hoogglans (wit/zwart/grijs) mogelijkheden.

Pivotdeuren met een perfecte afsluiting

In tegenstelling tot een klassieke pivotdeur met vloerveren, zijn de pivotdeuren op maat van Anyway Doors altijd voorzien van een zichtbare of onzichtbare aluminium omlijsting rondom de deur (naturel of zwart). In deze omlijsting worden bovenaan de pivotscharnieren bevestigd. De minimalistische omlijstingen bieden in combinatie met de unieke sluittechniek een perfecte afdichting rondom de pivotdeur naar tocht, akoestiek en warmteverlies.

Een traditionele pivotdeur op een pin of vloerveer heeft een ruime kier (lees: minimum 10 mm) rondom het deurblad. Anyway deuren zijn ook voorzien van onzichtbaar geïntegreerde ventilatie zodat uw pivotdeur aan de voorgeschreven ventilatienormen voldoet.

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!

Steel look pivoterende deuren

Koen Dries
Koen Dries
27 januari 2017

Pivoterende deur op maat

Koen Dries
Koen Dries
1 september 2016
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu