Plafondhoge binnendeuren
Koen Dries
Koen Dries
31 januari 2022
Plafondhoge binnendeuren op maat

Moderne binnendeuren van vloer tot plafond zijn de laatste jaren razend populair in zowel nieuwe woningen als renovatieprojecten. Anyway Doors focust met haar maatwerk deuren bewust op grote en buitenmaat binnendeuren.

Geen hout = stabiel paneel

Plafondhoge binnendeuren zijn doorheen de jaren uitgegroeid tot een echte specialiteit. Sinds 2013 wordt er bijvoorbeeld bewust geen hout meer gebruikt in de samenstelling van de deuren, waardoor een extreem vlak en stabiel deurgeheel gecreëerd wordt dat zonder problemen tot 3 m hoog kan gemaakt worden.

Minimalistische omlijstingen

Qua omlijsting wordt er in 80% van de gevallen gekozen voor een minimalistische BKO-omlijsting omdat dit type het makkelijkst is naar voorbereiding toe en u de woning volledig kan afwerken alsof er geen deuren geplaatst zouden worden. Pas na de pleisterwerken en als de vloer reeds geplaatst is komen onze medewerkers opmeten en wordt de deur volledig op maat gemaakt.

Omdat we onze omlijsting steeds in het midden van de deuropening plaatsen ontstaat er dus een “omlijstingloos” effect. Ook de plinten kunnen eenvoudig aangewerkt worden tot tegen de blokomlijsting.

Al onze deuren kunnen steeds in beide richtingen openen indien gewenst of geblokkeerd worden in één draairichting, bijvoorbeeld voor een toilet of badkamer. Optioneel kunnen deze deuren ook van sloten voorzien worden, gaande van een schuifslot voor een toilet of badkamer tot echte cilindersloten afhankelijk van de behoefte.

Onzichtbare omlijsting

Onzichtbare omlijstingen behoren ook tot de mogelijkheden; maar vragen meer aandacht qua voorbereiding en dienen reeds in de ruwbouw geplaatst te worden zodat ze door de bezetter ingewerkt kunnen worden wanneer de woning gepleisterd wordt. Dit systeem wordt ook steeds centraal in de deuropening geplaatst, enerzijds omdat u op deze wijze overal hetzelfde uitzicht krijgt alsook een makkelijke aanwerking met klassieke hoekprofielen, en anderzijds omdat deze montage het risico op scheuren en barsten nadien minimaliseert.

Anyway Doors biedt haar IBO-systeem voor onzichtbare binnendeuren aan sinds 1998 en mag zich dus met recht en rede een expert noemen op het vlak van onzichtbare binnendeuren. Een goede voorbereiding is echter essentieel voor dit type omlijsting en we vragen dan ook om tijdig een toonzaal te bezoeken om uw bouwplannen mee te kunnen screenen en aanpassen waar nodig om dit systeem zorgeloos te kunnen integreren in uw woning!

Praktische eigenschappen ANYWAYdoors

- onzichtbare scharnieren met comfortsluiting
- instelbaar 1 of beide richtingen te openen
- aanpasbare scharnierzijde (verwisselbaar links en rechts scharnierend)
- maatwerk tot max. 3 m hoogte
- volledig afgewerkt = onderhoudsvriendelijk en krasvast deurpaneel
- minimalistische omlijstingen
- geluidloze sluiting
- handenvrij openen en sluiten (geen klassieke klink)
- ruime collectie handgrepen
- innovatieve inbouwgrepen (greeploos design)
- ingebouwde ventilatie

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu