Schuifdeuren op maat met softclose
Koen Dries
Koen Dries
1 februari 2022
Schuifdeuren op maat

SLIDE-A-WAY schuifdeuren zijn doordacht en praktijkgericht ontworpen. Met hoogwaardig design ambiëren we strakke belijning met technische verfijning tijdloos te versmelten. De moderne schuifdeur systemen van Anyway onderscheiden zich door een compacte vormgeving met onzichtbaar geïntegreerde technieken en een uiterst hoogwaardige afwerking.

 

Schuifdeur systeem met soft-close techniek

Anyway lanceerde recent een nieuw railsysteem met geïntegreerde soft-close remtechniek, die bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit en veilige bediening. De beoogde functie, locatie en opstelling zijn belangrijke designaspecten en bepalen de materiaalkeuze en het gewenste schuifwandtype. Het aluminium railsysteem is ontworpen om zowel tegen de wand als tegen het plafond bevestigd te worden, afhankelijk van de gekozen opstelling en de beschikbare ruimte.

Het schuifsysteem wordt op de vloer uitgerust met een lokale vloergeleider zodat er niets hindert of zichtbaar is in de deuropening. Om problemen met situaties waarbij een schuifdeur tussen 2 muren schuift op voorhand te ondervangen, werd een nieuw railsysteem ontwikkeld waarbij de schuifwand uitgenomen kan worden aan één zijde, in de deuropening. Mits de juiste voorbereidingen, blijven alle technieken incl. het soft-close remsysteem binnen handbereik in uw deuropening. Er hoeven dus nooit zaken tussen de 2 muren afgesteld of vervangen te worden!

 

Ruime keuze aan afwerkingen voor volle schuifdeuren

SLIDE-A-WAY schuifwanden worden volledig op maat gemaakt en kunnen met een ruim assortiment materialen afgewerkt worden. Het gamma varieert van glazen schuifdeuren met diverse glassoorten tot volledig afgewerkte "volle" schuifdeurpanelen. De volle schuifdeuren worden opgebouwd uit aluminium, Resopal Massiv (3mm HPL) en een speciale PU-samenstelling om een vlak en stabiel deurpaneel te garanderen. Anyway schuifdeuren zijn steeds volledig afgewerkt, waardoor ze dus onderhoudsvriendelijk, kleurvast en zeer krasbestendig zijn. Tevens dienen ze nooit geschilderd te worden. Er is keuze uit een 35-tal verschillende kleuren en houtimitatie afwerkingen. Kleurstalen zijn te verkrijgen via onze toonzalen.

 

Glazen schuifdeur mogelijkheden

Een glazen schuifdeur kan in 2 samenstellingen aangeboden worden. De meest sobere versie bestaat uit 10 mm dik gehard glas. Deze schuifdeur kan in verschillende glassoorten aangeboden worden, variërend van helder glas, gezuurd glas, gezandstraald glas met motieven tot gekleurde glassoorten die al of niet van een gezuurd mat oppervlak voorzien worden om de doorkijk te beperken.

De andere optie is een geanodiseerd aluminium frame, dat naar keuze in de kleur zwart of naturel afgewerkt wordt. Hierin wordt afhankelijk van de gekozen glassoort, 6 tot 8 mm dik gehard glas geplaatst. Het populaire "steel look" concept wordt met dit profiel ook als schuifdeur aangeboden. Optioneel kunnen aluminium onderverdelingen op het glas geplaatst worden. Ook in deze samenstelling is er keuze uit een breed assortiment glassoorten.

 

 

Waar pas je schuifdeuren best toe?

De ideale plaats voor een schuifdeurconcept is bijvoorbeeld tussen woonruimte en keuken of tussen woonruimte en bureel. Locaties die bij elkaar mogen aansluiten, maar waar af en toe een optische afsluiting gewenst is, die zo weinig mogelijk ruimte inneemt.

Schuifwanden zijn zeer trendy, maar ze zijn minder aangewezen tussen locaties met hoge passage of verhoogde akoestische en thermische eisen zoals bijvoorbeeld tussen hal en woonkamer.

Ook qua gebruikscomfort is een draaideur vele malen interessanter tussen keuken en berging dan een schuifdeur. Met spullen in je handen krijg je een schuifdeur namelijk met moeite geopend, waar een draaideur van Anyway weer volledig handenvrij geopend kan worden wegens de afwezigheid van klassieke klinken etc.

Een gouden regel: informeer u tijdig over de gewenste toepassing en bijhorende voorbereidingen!

Vanwege de complexiteit die soms gepaard gaat met schuifdeuren is het aangewezen om een toonzaal in uw buurt te bezoeken, waar alle mogelijkheden duidelijk geëxposeerd staan. Om een gedetailleerde offerte op te maken, is een correcte analyse van uw verwachtingen en de technische opstelling noodzakelijk, hierin kunnen onze adviseurs u perfect adviseren. Bereid uw bezoek gericht voor en breng zeker een plan of schets mee en eventueel enkele foto's van de ruimte.

Schuifdeuren met functionele meerwaarde:

  • Compacte aluminium rail
  • Onzichtbare lokale vloergeleiding
  • Soft-close remtechniek
  • Wand- of plafondmontage
  • Stabiel en volledig afgewerkt deurpaneel
  • Uitgebreide collectie ingebouwde grepen

 

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!

Schuifdeuren op maat "SLIDE-A-WAY"

Koen Dries
Koen Dries
15 januari 2018
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu