Steel look pivoterende deuren
Koen Dries
Koen Dries
27 januari 2017
Modern stalen deur concept

Met onze steel look deuren collectie creëren we tijdloze blikvangers die in elke interieurstijl tot hun recht komen. Deze pivoterende “stalen deuren” laten zich vederlicht bedienen door de combinatie van zwart geanodiseerd aluminium met 6 mm gehard glas. Er is een ruime keuze glassoorten waardoor de deur zich eenvoudig laat aanpassen aan de gewenste stijl en omgeving.

Populair zijn helder glas of mat gezuurd glas, beiden een onderhoudsvriendelijke keuze. Gezuurd glas creëert privacy en laat nog 80% van het licht door. Met gekleurde glassoorten kan je dan weer de uiterst moderne toer op.

ANYWAYdoors zoekt continu naar producten die een meerwaarde geven aan uw interieur, zonder inbreuk te doen op gebruiksvriendelijkheid.

Moderne en onderhoudsvriendelijke materialen

Mat zwart geanodiseerd aluminium vormt de basis voor dit “stalen deur” concept. Een uiterst sterk, licht en onderhoudsvriendelijk materiaal. Qua glas wordt een ruime selectie 6 mm dikke geharde glassoorten aangeboden. Doorzichtig glas wordt helder, grijs en dark grey glas aangeboden.

Voor mat glas is er keuze uit onderhoudsvriendelijk gezuurd glas dat aangeboden wordt in normale uitvoering, extra klare uitvoering, grijs gezuurd en dark grey gezuurd.

Ook motieven zijn mogelijk met gezandstraald glas voorzien van een Clearshield coating. Deze coating maakt het glas makkelijker qua onderhoud, maar toch blijft een gezuurde glassoort vele malen onderhoudsvriendelijker.

Met kinderen of huisdieren in huis adviseren we steeds doorzichtig, gekleurd of gezuurd glas.

Minimalistisch frame voor een goede afdichting

Voor een goede akoestische en thermische afdichting, raden wij het gebruik van onze minimalistische blokomlijsting aan. De gepatenteerde “Anyway” sluiting zorgt voor een goede afdichting en maakt het mogelijk de deur in 1 (90°) of beide draairichtingen (180°) te openen. Een centraal geplaatste pivotscharnier laat dan weer toe om de deur 360° te gebruiken. Het ingebouwde vergrendelsysteem blokkeert de deur op 90° in geopende stand.

Onze deuren openen en sluiten volledig geluidloos en maken een klassiek bedieningsysteem met klink en slot overbodig. We bieden een selectie exclusieve handgrepen waarmee je de deur kan bedienen, maar je kan er steeds handenvrij doorheen passeren als je iets in je handen hebt als de deur in beide richtingen kan openen. De verticale handgreep over de ganse hoogte van de deur is een populaire keuze, hierbij lijkt de deur optisch greeploos.

Pivoterende "stalen" deuren zonder omlijsting

Onze pivoterende steel look deuren kunnen ook volledig zonder omlijsting geplaatst worden. De onzichtbare scharniertechniek wordt volledig in het zwarte aluminium frame ingebouwd. In dergelijke opstelling worden de scharnieren rechtstreeks op de volledig afgewerkte vloer en tegen het plafond verankerd.

Voor echte puristen is dit de ideale oplossing!

Onder en boven de deur zit een opening van 11 mm. Links en rechts langs de deur 3 mm. Er is altijd een kier aanwezig.

Indien u een goede akoestische en thermische barrière wenst te creëren, dan adviseren uit praktische overwegingen om in residentiële woningen te werken met een minimalistische BKO-omlijsting of een onzichtbare IBO-omlijsting. Deze omlijstingen in combinatie met onze gepatenteerde sluittechnologie vormen een perfect afsluitend geheel.

Innovatieve scharniertechniek

Voor het unieke "room divider" concept werd een pivotscharnier ontwikkeld met ingebouwde hightech comfortsluiting zonder inbouwdelen in de vloer. Deze pivoterende scharnier wordt bovenop de afgewerkte vloer geplaatst waardoor er dus op voorhand niets ingebouwd dient te worden! Ook vloerverwarming vormt geen enkel probleem met de bevestiging waarvoor maar 2 gaatjes van 4.5 cm diep geboord worden.

De deur kan afhankelijk van de pivotpositie en de beschikbare ruimte 90°, 180° of 360° openen. De gepatenteerde Anyway sluittechniek laat de deur geluidloos in beide richtingen opendraaien, waarbij ze makkelijk geblokkeerd kan worden naar één draaizijde indien gewenst. Deze technologie zorgt ook voor de afsluiting rondom de deur zodat er geen akoestische lek of tochtkier is.

ANYWAYdoors adviseert om tijdens het bouwproces rekening te houden met de positionering van eventuele leidingen in je vloer!

Indien bepaalde leidingen zich in de scharnierzone bevinden, dan dient ANYWAYdoors hiervan voor opmeting schriftelijk op de hoogte gesteld te worden voor het bepalen van de exacte pivotpositie. ANYWAYdoors neemt geen verantwoordelijkheid over de juistheid van deze informatie.

Steellook binnendeuren op maat

Met het tijdloze "steellook" concept worden zowel normale draaideuren als grote pivoterende wanden gemaakt. Voor beide systemen dient niets op voorhand in de vloer ingebouwd te worden. Beide systemen kunnen zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden, ook bovenop conventionele vloerverwarming.

Design naar keuze

De aluminium onderverdelingen worden bovenop het glas geplaatst en het design kan dus volledig naar wens ontworpen worden. De hoeveelheid verticale en horizontale traversen bepaalt u volledig zelf, waardoor zowel moderne als klassiek ogende designs mogelijk zijn. Hierdoor kunnen onze deuren aan elke interieurstijl aangepast worden.

Internationale design awards

  • Reddot Award 2015 - winnaar - categorie: product design
  • AZ Awards 2016 - winnaar - categorie: best architectural product
  • Architizer Awards 2016 - "special mention" as an industry leader for architecture and design​​​​​​​
  • iF Design Award 2017 - winnaar - Stealth Pivot scharniertechniek
Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!

Steel look schuifdeuren

Koen Dries
Koen Dries
27 juli 2018

Modern stalen deur concept

Koen Dries
Koen Dries
1 februari 2017

Pivoterende deur op maat

Koen Dries
Koen Dries
1 september 2016

Moderne pivotdeuren op maat

Koen Dries
Koen Dries
1 september 2016

Steel look binnendeuren

Koen Dries
Koen Dries
1 februari 2015
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu