Trendy binnendeuren – ontdek de laatste trends
Koen Dries
Koen Dries
31 januari 2022
Ontdek de laatste trends die wij als fabrikant ervaren inzake binnendeuren

In hedendaagse interieurvormgeving wordt tegenwoordig gespeeld met een combinatie van zwart en wit. Zwart is een hedendaagse en strakke keuze voor elementaire elementen zoals verlichting, schakelaars en raamkozijnen. Met deze zwarte accenten creëer je speels contrast met witte muren en kasten maar het is ook een mooie tijdloze keuze.

Zwart & wit als basis voor hedendaagse interieurinrichting.

Door de omlijsting en fijne accenten zoals het lijntje rond de ingewerkte handgrepen en het slotje in zwart uit te voeren creëer je een tijdloos deurgeheel. De zwarte deuromlijsting is gemaakt van geanodiseerd aluminium en het wit deurpaneel is gemaakt van krasvast en onderhoudsvriendelijk Resopal Massiv plaatmateriaal. Elke binnendeur wordt volledig op maat gemaakt. Het eindresultaat is dus niet alleen visueel tijdloos, maar ook kwalitatief opgebouwd.

Zwarte binnendeuren

Met de "Black Collection" speelt Anyway als fabrikant in op de actuele trend naar volledig zwarte binnendeuren. De omlijsting wordt gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium. Het deurpaneel wordt afgewerkt met zwarte Resopal Massiv. De topcoating is standaard in satijnglans uitgevoerd en optioneel met super matte Traceless coating.

Beide afwerkingen zijn makkelijk afwasbaar en tevens kleur- en krasvast, met als bijkomend voordeel voor de duurdere Traceless variant dat het voorzien is van een speciale vingerwerende laag. Hierdoor zie je dus nagenoeg geen vingerafdrukken op de deur en is ze nog makkelijker streepvrij af te wassen.

Al onze deurafwerkingen mogen met alle regulier in de handel te verkrijgen kuisproducten afgewassen worden. De afwerking is namelijk chemisch resistent, dus zelfs aceton heeft geen vat op het deurpaneel. Wij adviseren voor zwarte deuren Instanet streepvrij multi oppervlakken (doorzichtige variant).

Steel look binnendeuren

Met onze populaire “steel look” collectie creëren we tijdloze blikvangers die werkelijk in elke interieurstijl tot hun recht komen. Deze moderne stalen deur interpretatie laat zich vederlicht bedienen door gebruik te maken van zwart geanodiseerd aluminium voor het frame en de bijhorende omlijsting. Dit licht, strak en onderhoudsvriendelijk materiaal wordt gecombineerd met een ruim assortiment geharde glassoorten. Zo kan je de deur eenvoudig aanpassen aan de gewenste stijl en omgeving.

Deze prachtige steel look deuren worden uitgerust met hightech pivotscharnieren zonder inbouwdelen in de vloer voor deuren tot 1100 mm breedte. De onzichtbare scharnier zit volledig ingebouwd in het frame en wordt rechtstreeks aan de minimalistische omlijsting bevestigd. Er dient dus niets ingebouwd of in de vloer bevestigd te worden! Voor bredere deuren wordt met een aangepaste scharnier gewerkt die lokaal met 2 gaatjes van 4.5 cm in de vloer bevestigd wordt.

Zwarte glazen binnendeuren

Naast zwarte binnendeuren en "steel look" deuren zien we ook een stijgende vraag naar zwarte glazen deuren, al dan niet in combinatie met zwarte binnendeuren. Ze worden ook vaak als aparte blikvanger toegepast. Ze zijn ofwel semi-doorzichtig of langs één zijde mat (gezuurd) waardoor er niet door de deur gekeken kan worden. Vooral de semi-transparante versie is zeer populair. Zo creëer je een optische barrière tussen inkom en woonkamer, maar kan je er toch nog doorheen kijken als je het weet.

BKO-omlijsting is veruit het populairste omlijstingsysteem

Klanten kiezen bij Anyway Doors het meest voor een BKO-omlijsting. Dit is een moderne variantie op een houten blokkader, maar dan in geanodiseerd aluminium. De omlijsting kan naar keuze naturel zilver of zwart uitgevoerd worden en op vandaag kiezen er dus veel klanten voor de zwarte versie. De blokomlijsting wordt centraal tussen de volledig afgewerkte deuropening (dagkanten) geplaatst. De dagkanten moeten voor de opmeting reeds volledig afgewerkt zijn. Dit kan in pleisterwerk, gipsplaten, hout, MDF, edm. De deur wordt met rubberen anti-trilmatten rechtstreeks op de afgewerkte dagkant of wandafwerking geschroefd. De overschilderbare kitvoeg van min. 2.5mm tussen alu profiel en wandafwerking wordt strak en haaks afgestreken. Deze omlijsting is een voordeliger en eenvoudiger systeem dan de volledig onzichtbare deuromlijsting. Aangezien schilderwerk en plinten hoek om afgewerkt kunnen worden, verkrijg je ook een "omlijstingloos" effect...

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu