Kamerhoge binnendeuren tot aan het plafond
Koen Dries
Koen Dries
1 augustus 2015
Moderne binnendeuren op maat tot aan het plafond

Binnendeuren van vloer tot aan het plafond winnen de laatste jaren serieus aan populariteit in zowel nieuwbouw als "loft" geïnspireerde renovatieprojecten. Het Belgische merk Anyway Doors legt haar focus op moderne binnendeuren, waarbij ook binnendeuren tot aan het plafond een populaire specialiteit zijn. Sinds 1995 houdt het bedrijf zich uitsluitend bezig met innovatieve ontwikkelingen m.b.t. binnendeuren en schuifdeuren. Niet alleen zijn deuren het meest gebruikte bouwelement in elke woning, ze beslaan ook een aardig percentage van het totale wandoppervlak, al helemaal in situaties waarbij de binnendeuren tot aan het plafond reiken. Reden te meer om aan binnendeuren de nodige extra aandacht te besteden, zodat u zeker de juiste keuzes maakt en vooral de correcte voorbereidingen kan treffen.

Kamerhoge binnendeuren met innovatieve meerwaarde

Vanaf het ontwerp ging de aandacht vooral naar hoogtechnologische en onderhoudsvriendelijke materialen. Al onze binnendeuren tot aan plafond zijn “ volledig afgewerkt”; m.a.w. dus niet te schilderen, onderhoudsvriendelijk en resistent aan gebruikelijke chemische stoffen en detergenten. De inwendige structuur van het deurblad bestaat uit geanodiseerd aluminium en Purhardschuim, de optische eindafwerking van de deur is Resopal Massiv HPL ( 3mm dikke volkern ).

Vanuit een puur technisch aspect maakt Anyway er een erezaak van om alle sluittechniek, scharnieren en bevestigingen onzichtbaar te verwerken in haar producten. De onzichtbare scharnieren zijn dus daadwerkelijk onzichtbaar, ook bij een geopende deur wat bij andere deuren vaak niet het geval is. De volledige samenstelling van de deuren werd in 2013 onder handen genomen om aan de sterke toename voor hogere binnendeuren te beantwoorden. Het resultaat is een uiterst stabiel deurgeheel dat maximaal 3 m hoog kan uitgevoerd worden.

Hoe gebeurt de montage voor binnendeuren van vloer tot aan het plafond

De montage van de binnendeuren tot aan het plafond gebeurt nadat de ganse woning is afgewerkt. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een budgetvriendelijke aluminium blokomlijsting rondom de deur (zie foto hierboven). Dit BKO systeem is zeer eenvoudig naar voorbereiding toe, aangezien alles dient afgewerkt te worden alsof er geen deuren geplaatst zouden worden. De volledige deuropening dient dus gepleisterd te zijn (ook de binnenzijde!) en de vloer dient gelegd te worden alvorens ingemeten wordt. Bij Anyway deuren wordt niets in de vloer verankerd of ingebouwd, dus er dienen geen speciale voorzieningen te gebeuren in de vloeropbouw.

Een binnendeur van Anyway wordt steeds centraal op de wanddikte geplaatst. Op het eerste zicht een eigenzinnige filosofie, die misschien zelfs tegen de rest van de markt in druist; maar het garandeert daarentegen wél een stabiele en soliede verankering met een identiek uitzicht langs beide zijden van de deur, zonder scheuren of barsten in de toekomst!!

Centrale montage voorkomt scheuren en barsten

Deze centrale montage is toekomstgericht zeker iets om in het achterhoofd te houden! Als je de actuele trend naar deuren zonder zichtbare omlijstingen volgt, dan is dit een uiterst belangrijk advies om scheuren en barsten te vermijden! Deuren zonder een zichtbare omlijsting kunnen desgewenst ook plafondhoog toegepast worden, maar hiervoor dienen op voorhand de nodige voorzieningen te gebeuren! Tijdig advies inwinnen is hier de belangrijkste factor! Binnendeuren tot aan het plafond kunnen ook met een onzichtbare inbouwomlijsting, zoals op de foto onderaan maar hiervoor dienen vanaf de ruwbouw al wel de nodige profielen voorzien te worden. Tijdig informeren en in actie schieten is dus de boodschap!

Zwarte binnendeuren tot aan het plafond

De binnendeuren tot aan het plafond worden naar wens uitgevoerd met een naturel aluminium omlijsting of een volledig zwarte omlijsting en details. De volledige sluittechniek kan aangeboden worden in het zilver of zwart, waardoor ook ganse zwarte deuren eenvoudig mogelijk zijn. Wel even rekening houden dat zwart met kinderen steeds vingergevoeliger zal zijn er dus vaker met een doek rondgegaan zal moeten worden om vlekjes te verwijderen. Zowel de omlijsting, grepen als het deurblad zijn evenwel zeer onderhoudsvriendelijk en kunnen eenvoudig gereinigd worden met alle mogelijke detergenten behoudens schuurmiddelen zoals Cif.

Maatwerk met vakmanschap van A tot Z in de ganse Benelux

Het minimalistisch en functioneel design van Anyway Doors haar binnendeuren onderscheidt zich ondertussen in meer dan 50.000 residentiële woonprojecten over de ganse Benelux. Wij produceren niet alleen de deuren, maar onze capabele medewerkers volgen uw project ook eigenhandig op van toonzaalbezoek, tot opmeting en montage toe.

Vakmanschap uit zich niet alleen in innovatieve materialen en producten, maar ook in een te vaak onderschatte commerciële opvolging, werfopvolging en montage die tot in de puntjes afgewerkt en uitgevoerd dient te worden. Het beoogde eindresultaat ligt voor meer dan 50% in de handen van de vakmensen die de montage en afwerking op de werf uitvoeren! Wij werken als fabrikant dus doelbewust uitsluitend rechtstreeks of via door ons geselecteerde partners. Al deze partners beschikken over een ruime toonzaal met een divers productenaanbod. Alleen met deze werkwijze wordt een optimale service gegarandeerd, van ontwerp tot realisatie!

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!

Plafondhoge binnendeuren

Koen Dries
Koen Dries
31 januari 2022
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu