Moderne blokdeuren op maat met minimalistische blokkader
Koen Dries
Koen Dries
1 juni 2018
Moderne blokdeuren op maat met minimalistische blokkader als visuele hoogstandjes

ANYWAY wil als Belgische deuren fabrikant in de eerste plaats schoonheid creëren. In tegenstelling tot andere producten op de markt is dit uiteraard gekoppeld aan functionaliteit en ultiem gebruiksgemak.

Elke blokdeur is een visueel en technologisch hoogstandje, toekomstgericht, kindvriendelijk en steeds op de meest esthetische manier gerealiseerd. Daar valt niet naast te kijken.

Blokdeuren worden steeds volledig op maat gemaakt en zijn uitgerust met een minimalistische aluminium blokkader waarvoor de deuropening op voorhand volledig uitgepleisterd dient te worden.

Bouwen of verbouwen is plannen maken.

Letterlijk en figuurlijk. Reden te meer om je bij de eerste schets al af te vragen hoe je de woonfuncties van je pand indeelt en hoe binnendeuren daarbij een meerwaarde kunnen bieden. Hoe creëer je rust en eenheid en hoe laat je de ene ruimte in de andere overgaan? Moeten deuren daarbij transparantie bieden of juist niet? Dit bericht wil je inspireren en inzicht geven in de deurdenkwereld van Anyway doors.

Anyway hecht veel waarde aan een directe en transparante communicatie met de bouwheer, de architect en aannemer. Dit websites en onze gemotiveerde medewerkers voorzien u graag van duidelijk informatie en gedegen advies. Aan de hand van onze website willen we u dan ook een leidraad aanbieden bij het kiezen van uw deuren. Anyway binnendeuren worden op maat samengesteld, door verschillende modulaire componenten samen te voegen tot uw ‘ideale deur’.

Uitsluitend maatwerk

Wij maken al onze producten uitsluitend op maat, zowel qua samenstelling als qua maatvoering. Dit biedt aardig wat mogelijkheden, zolang je bij bepaalde omlijstingen rekening houdt met de juiste voorbereidende werken.

Uit puur esthetisch oogpunt maakt Anyway er een erezaak van om alle bevestigingstechnologie compleet aan het oog te onttrekken. Dit geeft een perfect strakke lijn die langs beide deurzijden valt te bewonderen.

De unieke kenmerken van Anyway's blokdeuren
 • instelbaar 90° of 180° openend
 • hightech zelfsluitende pivotscharnieren zonder vloerbevestiging (niet comfotsluitende versie beschikbaar)
 • geluidloos openen en sluiten (ook bij een deur die maar in 1 richting open draait!)
 • altijd een volledig afgewerkt deurgeheel (incl. kleur/woodprint/scharnieren/grepen/... altijd "full option" bij Anyway)
 • onderhoudsvrije en duurzame materialen als mat geanodiseerd aluminium, 3mm dikke volkern (Resopal Massiv), glas,...
 • onzichtbaar ingebouwde ventilatie ter bevordering van een gezond woonklimaat
 • thermische en akoestische afscherming door unieke sluittechniek
 • privacy en veiligheidsaspecten via diverse sloten
 • Anyway blokdeuren zijn steeds volledig afgewerkt = niet te schilderen of behandelen
Stel uw deur zelf samen

Wij bieden een brede collectie basiselementen en afwerkingen aan, maar uiteindelijk beslist u zelf over afmetingen, materialen, grepen en eventuele opties. Het gekozen design en gebruikscomfort worden mee door ons bekeken in functie van de woning. Al onze oplossingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk, energiebesparend en voldoen aan de vooropgestelde Belgische en Europese normen.

Een omlijsting staat los van het gekozen deurtype, maar heeft dus zowel bouwkundige als afwerking technische gevolgen. Dit maakt het de eerste en belangrijkste pijler in de keuze van uw “ideale deur”. Blokdeuren voorzien van een blokkader vragen dus een volledig afgewerkte deuropening, dit betekend praktisch dat uw deuropening afgewerkt is alsof er geen deur zou komen en de vloer volledig gelegd is. Enkel de plinten dient u later aan te werken.

BKO blokomlijsting

Een blokomlijsting om moderne blokdeuren mee te creëren is het meest gekozen omlijstingsysteem van Anyway. Hiermee bieden we een strak en minimalistisch profiel aan, dat door zijn eenvoud ook resulteert in onze meest budgetvriendelijke omlijsting.

De aluminium blokkader wordt centraal op de “afgewerkte” deuropening gemonteerd. Deze centrale positie voorkomt scheuren, barsten en loswrikken van de omlijsting en maakt de deur optisch identiek aan beide zijden. De stelvoeg wordt met een overschilderbare kitvoeg afgewerkt. Optisch blijft 22 mm profiel zichtbaar rondom het deurblad.

 • Geanodiseerde aluminium blokomlijsting B 50 mm x D 22 mm
 • Centrale montage en deurblad positie in de volledig afgewerkte dagopening
 • Volledig af te werken deuropening en dagkanten (indien systeemwand = verstevigd met hout binnenin)
 • Centrale vloerovergang of uitzetvoeg

VOORBEREIDING: afwerken dagkanten en vloeren

NA MONTAGE: aanwerken plinten en schilderen kitvoeg rondom Omlijsting

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!

Blokdeuren vs onzichtbare deuren

Koen Dries
Koen Dries
31 januari 2022
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu