inloopkast afwerkingen en materialen
Koen Dries
Koen Dries
31 januari 2022
Inloopkast afwerkingen

De verticale profielen, zwevende tabletten en laden blokken van de open dressing bestaan uit geanodiseerde aluminium profielen. Rond de zwevende tabletten en laden blokken wordt een sandwichopbouw verlijmd, onder en boven voorzien van een eindlaag in 3mm Resopal Massiv Volkern. Deze MASSIV- afwerking is verkrijgbaar in diverse effen kleuren of matte houtimitatie prints.

Vol materiaal of glas

Resopal “Massiv” volkern

Het 3 mm dikke “Massiv” product van Resopal heeft dezelfde eigenschappen als HPL. De beschermende toplaag, bovenop de decorlaag, is bestand tegen vlekken, hitte, stoten en is erg krasvast. Ze voldoet ruimschoots aan de eisen van de Europese BS EN 438 norm waarbij het materiaal bestand moet zijn tegen vlekken veroorzaakt door 49 in het dagelijks gebruik voorkomende producten zoals koffie, citroenzuur, aceton, alcohol, reinigingsmiddelen en chemicaliën die in labo's worden gebruikt. Er is keuze uit ruim 30-tal verschillende decors.

Gehard glas - Dress Wall 

De vernieuwe in 2019 gelanceerde Dress Wall versie kan ook uitgerust worden met 10 mm gehard glas als tabletten en ladebox afwerking. Dit levert een zeer strak en eigentijds resultaat. Diverse glassoorten zoals helder, mat gezuurd, gekleurd glas en mat gezuurd gekleurd glas behoren tot de actuele mogelijkheden.

Kom alle mogelijkheden live ontdekken in onze flagship store te Massenhoven. 

Ta'Or lades

Dress Wall inloopkasten kunnen voorzien worden van hoge en lage lades van het Belgische merk Ta'Or. Het modulaire bevestingssysteem van Dress Wall laat toe om zoveel lades als je wil op elkaar te stapelen. Je kan de hoge (200 mm) en lade lades (100 mm) dus naar wens combineren en configureren.

Met oog voor kwaliteit en gebruiksgemak werd voor Blum Blumotion tip-on technologie gekozen die de lade dempt tijdens het sluiten. De lades zijn beschikbaar in effen unikleuren zoals wit, zwart of grijs en worden ook in verschillende hoogwaardige fineer afwerkingen aangeboden zoals eik, notelaar,...

Geanodiseerd aluminium

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling om metalen zoals aluminium en titanium van een oxidelaag te voorzien. Anodiseren gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. De oxidelaag is hard, poreus en slijtvast. De kleur is naar keuze naturel aluminium of zwart.

Optionele LED verlichting

Optioneel kunnen de verticale aluminium profielen van de inloopkast uitgerust worden met ingebouwde ledverlichting. De ganse inloopkast en achterwand wordt op deze manier gelijkmatig belicht. De verlichting wordt bediend via een ‘touch’-schakelaar of kan aangestuurd worden via de stroomtoevoer (lichtschakelaar/domotica). Het geïntegreerde LED licht is niet louter functioneel, het creëert een unieke sfeer. De optionele glazen achterwand afwerking maximaliseert de lichtopbrengst.

Afwerkingen voor achterwand

De achterwand of muur van de open dressing kan voorzien worden van diverse 4mm dikke glas afwerkingen (spiegel of Lacobel wit/zwart/metallic grijs) of voorzien worden van een 3mm dikke Resopal Massiv afwerking. Beiden worden op de muur gelijmd tussen de Wall profielen.

Vrijstaande opstelling als scheidingswand

Dress Wall kan ook volledig vrijstaand gemonteerd worden tussen de vloer en het plafond. De kast kan dan als scheidingswand dienst doen. Tegen de achterzijde van de profielen kan dan een glazen wand bevestigd worden.
Er zijn verschillende glassoorten beschikbaar voor zowel de glazen wand als de zwevende tabletten van de inloopkast.

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!

inloopkast op maat

Koen Dries
Koen Dries
1 februari 2022
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu