Unieke pivoterende deur valt in de prijzen
Koen Dries
Koen Dries
1 april 2015
Anyway Doors wint een reddot award 'product design' met haar pivoterende deuren

De pivoterende “Room Dividers” ontvangen een prestigieuze RED DOT award

Sommigen noemen het een pivoterende deur. Anyway Doors spreekt van een “Room Divider”. Een pivoterende deur van formaat die je dankzij unieke pivotscharnieren monteert zonder inbouwdelen in de vloer. Het plaatsen van een “Room Divider” kan dus zowel in nieuwbouw als in bestaande woningen en kantoren. De internationale topjury van de Red Dot Awards is vol lof over het ontwerp en reikt ANYWAY doors voor het eerst een Reddot "Product Design Award" uit. Een passend verjaardagscadeau voor het bedrijf uit Massenhoven dat op 1 april 2015 precies 20 jaar oud is.

Pivoterende deuren draaien om een denkbeeldige verticale as. Met hun immense formaat geven ze de kamer een zekere grandeur. Enige nadeel was dat het scharniersysteem in de vloer moest worden ingebouwd. Het 360° pivotscharnier van ANYWAYdoors maakt hier een eind aan.

Grote pivoterende deuren zonder inbouwelementen in de vloer

Weg met die muren. Of het nu op kantoor is of in huis, grote kamers die in elkaar overlopen geven je ruimte. Maar op sommige momenten wil je wat geslotenheid. En dan is een “Room Divider” met zijn 360° pivotscharnier ideaal. Je brengt de pivotscharnier aan zonder inbouwdelen, bovenop de afgewerkte vloer. Het is volledig onzichtbaar in de pivoterende deur of draaiende wand ingebouwd.

Imposante pivotdeuren met een gebruiksvriendelijke bediening

Of je pivoterende deur nu uitgevoerd is in glas of een vol paneel voorzien van Resopal Massiv, met deze innovatieve pivotscharnier draai je deuren of wanden tot 150 kg moeiteloos open. In beide richtingen 360° of – volledig naar wens – begrensd in één draairichting 90°. Ook handig is de mechanische comfortsluiting waarmee je de deur of wand vastzet in een positie van 90°. Ideaal om vlot te passeren.

Gebruik je pivoterende wand als draaimolen

De verticale as kan in het midden van de deur of wand zitten, waardoor hij 360° kan draaien. Of, je kunt hem excentrisch plaatsen: met de as buiten het midden. In dat geval bevindt het draaipunt zich afhankelijk van de totale breedte op minimaal 85 mm van de rand. Bij brede deuren wordt de pivotpositie in een excentrische positie bepaalt op basis van een berekening die de stabiliteit van het deurgeheel garandeert.

Innovatieve pivotscharnieren met compacte montage

Een pivoterende deur of wand mag gerust opvallen. De pivotscharnieren blijven best uit zicht. En dat doen ze, met een inbouwhoogte van maar 33 mm en een breedte van 25 mm worden ze onzichtbaar in het deurpaneel ingewerkt. Je bevestigt de scharnieren op de vloer met 2 bouten en pluggen tot +/- 45 mm diep. De “Room Divider” is dus geschikt voor nieuwbouw én renovatie. Met elke vloeropbouw, met of zonder vloerverwarming.

Modulair sluitsysteem zorgt voor een stille bediening

Je verwacht het niet. Maar door de handige sluittechniek gaat ook een grote deur of wand geruisloos open en dicht. ANYWAYdoors gebruikt een gepatenteerde techniek in de vorm van een kunststof profiel op het deurblad en een kunststofaanslag in de deuromlijsting. Elke deur open je naar wens 90°, 180° of 360°. Zelfs bij 180° of 360° is er een perfecte afsluiting.

Unieke kenmerken van dit "pivoterende deuren" concept
  • Geen inbouwelementen in de vloer of het plafond
  • Belastbaar tot 150 kg (deuren/wanden tot 5,5m²)
  • Ingebouwde 90°-positionering
  • Compacte montage onzichtbaar in het deurblad
  • Met gepatenteerde sluittechniek instelbaar 90°/180°/360° openend
  • Ruim gamma pivoterende deuren en glazen pivoterende deuren
  • Altijd een volledig afgewerkt eindproduct op maat
Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu