Zwarte deuren op maat
Koen Dries
Koen Dries
1 mei 2016
Zwarte deuren op maat van Anyway Doors

Het Belgische merk maakt zwarte deuren op maat in verschillende varianten. Er zijn zowel zwarte binnendeuren, glazen deuren met zwarte accenten en steel look deuren met een zwart frame rondom het glas. Voor beide mogelijkheden zijn diverse exclusieve zwarte deurgrepen ontworpen. Anyway Doors bestudeert sinds 1995 de eigenschappen van moderne binnendeuren in al haar toepassingen. Niet alleen zijn deuren het meest gebruikte bouwelement in elke woning, ze beslaan ook een aardig percentage van het wandoppervlak.

Reden te meer om aan deuren de nodige aandacht te besteden. Vanaf het begin was 'de binnendeur heruitvinden' onze missie en uiteraard zijn isolatie, ventilatie, privacy, veiligheid, onderhoud en levensduur belangrijke aandachtspunten in dit engineeringproces.

Met hun minimalistisch design onderscheiden deze moderne deuren zich ondertussen in meer dan 50.000 individuele residentiële woningen.

Welke meerwaarde bieden deze zwarte deuren?

Bij de ontwikkeling van deze collectie zwarte binnendeuren ging de aandacht vooral naar hoogtechnologische en onderhoudsvriendelijke materialen. Alle deuren zijn steeds volledig afgewerkt (= niet te schilderen!). Ze zijn bijgevolg zeer krasbestendig, resistent aan de meest voorkomende chemische stoffen en worden 100% op maat gemaakt.

Als basisgrondstoffen wordt uitsluitend gewerkt met kwalitatieve materialen zoals mat geanodiseerd aluminium, Resopal Massiv HPL (3mm dikke volkern) en glas.

Resopal ontwikkelde een nieuwe coating waardoor je geen vingerafdrukken meer ziet op de deur. Deze speciale "Traceless Soft" coating van Resopal houdt het oppervlak na contact vrij van sporen en vermindert het onderhoud aanzienlijk. Beschikbaar tegen meerprijs op de kleur "Black 0901-TS".

Uit louter technisch oogpunt maakt Anyway er een erezaak van om alle scharnieren en bevestigingen onzichtbaar te verwerken in alle producten. De onzichtbaar geïntegreerde scharnieren zijn dus daadwerkelijk onzichtbaar, ook bij een geopende deur wat vaak niet het geval is.

Onderhoudsvriendelijke en minimalistische zwarte binnendeuren

Het reeds uitgebreide productenaanbod wordt dus verruimt met zwarte afwerkingen om optimaal in te spelen op de actuele interieurtrends. Zwart wordt namelijk aangeprezen als “het nieuwe wit”, volgens de laatste trends... De unieke sluittechniek en de ganse omlijstingsystemen zijn vanaf heden verkrijgbaar in een mat zwarte uitvoering. Het deurblad wordt afgewerkt met 3mm dikke Resopal Massiv (volkern) in satijnglans uitvoering om een onderhoudsvriendelijke binnendeur te kunnen aanbieden. Er zijn naast zwarte deuren ook nog diverse andere donkere tinten beschikbaar. Je kan desgewenst ook kiezen voor een zwarte omlijsting en deurgreep met een mat wit deurblad.

De satijnglans afwerking is zeer krasvast, makkelijk afwasbaar en chemisch resistent. De verschillende omlijstingen en grepen zijn gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium en zijn hierdoor niet zo vingergevoelig en eenvoudig qua onderhoud. binnendeuren van Anyway kunnen standaard 90° naar beide zijden opendraaien (180°) of begrensd worden in één draairichting. Dit kan na montage steeds gewijzigd worden. Dezelfde functionaliteit zit ook in de scharnieren verwerkt zodat de deur zowel links als rechts in de omlijsting gemonteerd kan worden voor een optimale flexibiliteit. Andere zaken zoals een vingerpletbeveiliging, onzichtbare ventilatie en scharnieren met geïntegreerde veertechnieken zijn standaard noviteiten bij Anyway.

Zwarte binnendeuren kamerhoog

Deze zwarte binnendeuren tot aan het plafond werden uitgevoerd met een zwarte aluminium blokomlijsting, een zwart deurblad en zwarte ingebouwde grepen. De volledige sluittechniek van de deur is ook zwart, voor een optimale uniformiteit bij een geopende deur. De volledige samenstelling van de deuren werd in 2013 onder handen genomen om aan de sterke toename voor hogere binnendeuren te beantwoorden. Het resultaat is een uiterst stabiel deurgeheel dat maximaal 3 m hoog kan uitgevoerd worden. De montage van deze zwarte deuren tot aan het plafond gebeurt nadat de ganse woning is afgewerkt.

In de meeste gevallen wordt gekozen voor een budgetvriendelijke aluminium blokomlijsting rondom de deur zoals de afgebeelde deur. Dit BKO systeem is zeer eenvoudig naar voorbereiding toe, aangezien alles dient afgewerkt te worden alsof er geen deuren geplaatst zouden worden. De volledige deuropening dient dus gepleisterd te zijn (ook de binnenzijde!) en de vloer dient gelegd te worden alvorens ingemeten wordt. Bij Anyway deuren wordt niets in de vloer verankerd of ingebouwd.

Mat zwarte binnendeuren met speciale Traceless coating

De gloednieuwe matte Traceless afwerking van Resopal beschikt dan weer over een vingerafdruk werende toplaag, maar is naast duurder ook niet zo krasbestendig. Vooral bij elementen die vaak aangeraakt worden, is het wenselijk om op voorhand zichtbare sporen te vermijden. Daar komt Traceless van pas, een nieuwe afwerkinglaag van Resopal dat aantoonbaar voorkomt dat er vingerafdrukken achtergelaten worden. Een speciaal coatingproces houdt het oppervlak na contact vrij van sporen en vermindert het onderhoud aanzienlijk. Het oppervlak blijft ook tussen reinigingsbeurten schoon. RESOPAL® is stoot-, kras- en slijtvast, warmte- en lichtbestendig, vlekbestendig, gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten en dus absoluut schoon en hygiënisch.

Zwarte pivoterende deuren met glas

De nieuwe zwarte pivotdeuren van Anyway Doors krijgen met de zwart geanodiseerde profielen een ware “stalen deuren” of smeedijzer look, maar dan met een moderne en innovatieve meerwaarde! Het gebruik van zwart geanodiseerd aluminium garandeert een betaalbare, strakke en onderhoudsvriendelijke afwerking.

In het zwarte aluminium frame wordt naar wens helder, gezuurd, gezandstraald tot zelfs in de kern gekleurd glas bevestigd. De minimalistische zwarte omlijsting rond de pivotdeuren wordt ook in het zwart uitgevoerd, evenals de unieke sluittechniek waarmee de deur gepositioneerd wordt. De zwarte deur kan naar wens in 1 of beide draairichtingen openen. Het nieuw ontwikkelde scharniersysteem zit volledig verborgen in het frame waardoor niets in de vloer of het plafond ingebouwd dient te worden. De verschillende omlijstingen, die al dan niet zichtbaar zijn, vragen keuzeafhankelijk wel de juiste voorbereidingen.

Onzichtbare pivotscharnieren

De onzichtbare pivotscharnieren beschikken over een ingebouwd hightech veersysteem dat de deur in alle richtingen laat opendraaien. De pivoterende deur kan desgewenst in beide richtingen opendraaien of begrensd worden naar 1 zijde. De draairichting kan na de montage eenvoudig aangepast worden. Als de pivotdeur centraal wordt opgesteld, dan kan de deur oneindig rond draaien in alle richtingen.

Een centrale pivotdeur is een praktische en kindvriendelijke opstelling. Bij een excentrische pivot montage wordt een 1/4 - 1/3 verhouding gehanteerd. De deur wordt in volledig geopende toestand automatisch op 90° op haar plaats gehouden. Vanwege maatwerk is het mogelijk panelen tot 5,5 m² en maximaal 150 kg te maken met dit systeem.

Inmeten en montage in de ganse Benelux

Het minimalistisch en functioneel design van Anyway Doors haar binnendeuren onderscheidt zich ondertussen in meer dan 50.000 residentiële woonprojecten over de ganse Benelux.

Wij produceren niet alleen de deuren, maar onze capabele medewerkers volgen uw project ook eigenhandig op van toonzaalbezoek, tot opmeting en montage toe. Vakmanschap uit zich niet alleen in innovatieve materialen en producten, maar ook in een te vaak onderschatte commerciële opvolging, werfopvolging en montage die tot in de puntjes afgewerkt en uitgevoerd dient te worden.

Het beoogde eindresultaat ligt voor meer dan 50% in de handen van de vakmensen die de montage en afwerking op de werf uitvoeren! Wij werken als fabrikant dus doelbewust uitsluitend rechtstreeks of via door ons geselecteerde partners. Al deze partners beschikken over een ruime toonzaal met een divers productenaanbod. Alleen met deze werkwijze wordt een optimale service gegarandeerd, van ontwerp tot realisatie!

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!

Moderne zwarte binnendeuren op maat

Koen Dries
Koen Dries
1 november 2015
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu