Blokdeuren op maat ( BKO blokomlijsting )
Koen Dries
Koen Dries
27 augustus 2015
Moderne blokdeuren op maat met een aluminium blokomlijsting

BKO: omlijsting geplaatst in de afgewerkte wand opening (afgewerkte dagkanten)

Blokdeuren van Anyway Doors worden gemaakt met een blokkader in geanodiseerd aluminium. De omlijsting kan naar keuze naturel zilver of zwart uitgevoerd worden. De blokomlijsting wordt "tussen" de volledig afgewerkte dagkanten geplaatst. De dagkanten mogen afgewerkt zijn in pleisterwerk, gipsplaten, hout, MDF, edm. De blokdeur wordt met rubberen anti-trilmatten rechtstreeks op de afgewerkte dagkant of wand geschroefd. De overschilderbare kitvoeg van min. 2.5 mm tussen alu profiel en wandafwerking wordt strak en haaks afgestreken.

Blokdeuren met centrale montage voor een "omlijstingloos" effect

Alle binnendeuren worden door Anyway steeds centraal in de deuropening geplaatst. Het deurblad is dus centraal opgesteld tov. de wanddikte. Decentraal kan, maar nooit gelijkliggend met het wandvlak om barsten en scheuren te voorkomen. De blokkader wordt minimaal 25 mm van de rand geplaatst, mbt. montagestabiliteit. Deze eigenzinnige positie heeft naast technische meerwaarde tal van esthetische voordelen, namelijk een identieke deur aan beide zijden en een maximaal "omlijstingloos" effect. De plinten dienen na montage afgewerkt te worden zodat ze netjes om de hoek draaien.

De praktische vereisten voor een blokdeur

Een blokkader omlijsting is het voordeligste en populairste deursysteem van Anyway. Mede door de eenvoudige voorbereiding kiezen veel mensen voor deze strakke blokdeuren. Er dienen op voorhand geen profielen geplaatst te worden en de stukadoor en vloerdekker werken alles af alsof er geen deuren geplaatst zouden worden.

  • Kan overal toegepast worden
  • Budget- vriendelijkste en eenvoudigste omlijsting systeem

Voorbereiding: volledig afgewerkte dagkanten + vloeren

Na montage: aanwerken plinten & schilderen elastische kitvoeg

Blokdeuren technisch

De geanodiseerde aluminium blokomlijsting meet 50 x 22 mm en wordt centraal op uw afgewerkte deuropening gemonteerd. Deze blokkader positie voorkomt scheuren, barsten en loswrikken en maakt de deur optisch identiek vanuit beide vertrekken. De stelvoeg van min. 2,5 mm wordt haaks met een overschilderbare kitvoeg door onze monteurs afgewerkt. Het deurblad wordt met onzichtbare scharnieren in het "BKO" profiel gemonteerd. Er wordt niets in de vloer bevestigd. Optisch blijft 22 mm aluminium profiel zichtbaar rondom het deurblad. Vloerovergangen of zetvoegen zijn te voorzien in het center van de deuropening. Plinten worden na montage aangewerkt.

Wat is er uniek aan de blokdeuren van Anyway
  • 100% maatwerk
  • instelbaar 90° of 180° naar beide zijden te openen
  • altijd volledig afgewerkt = krasbestendig en onderhoudsvriendelijk
  • niet te schilderen! (eindafwerking is Resopal Massiv)
  • geen risico op scheuren en barsten vanwege centrale montage
  • onzichtbare scharnieren (beschikbaar mét en zonder comfortsluiting)
  • uitwisselbare scharnierzijde zonder vloerbevestiging = kan zowel links als rechts scharnieren
  • ingebouwde ventilatie
  • unieke collectie grepen en accessoires
Binnendeuren met zwarte omlijstingen

Met de "Black Collection" speelt Anyway als fabrikant in op de trend naar volledig zwarte binnendeuren. De omlijsting wordt gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium. Het deurpaneel wordt afgewerkt met zwarte Resopal Massiv. De topcoating is standaard in satijnglans uitgevoerd en optioneel met super matte Traceless coating. Beide afwerkingen zijn makkelijk afwasbaar en tevens kleur- en krasvast, met als bijkomend voordeel voor de duurdere Traceless variant dat het voorzien is van een speciale vingerwerende laag. Hierdoor zie je dus nagenoeg geen vingerafdrukken op de deur en is ze nog makkelijker streepvrij af te wassen.

Al onze deurafwerkingen mogen met alle regulier in de handel te verkrijgen allesreiniger producten afgewassen worden. De afwerking is namelijk chemisch resistent, dus zelfs producten zoals aceton hebben geen vat op het deurpaneel. Wij adviseren Instanet streepvrij multi oppervlakken (doorzichtige variant) voor het onderhoud van zwarte deuren.

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu