De ideale zwaaideur met functionele meerwaarde
Koen Dries
Koen Dries
1 juli 2014
Design zwaaideuren met technische en praktische meerwaarde

De Belgische deuren fabrikant Anyway Doors is gespecialiseerd in moderne zwaaideuren op maat. Het zwaaideur concept wordt in verschillende uitvoeringen aangeboden met tal van technische en praktische voordelen t.o.v. een klassiek binnendeurensysteem. De zwaaideur techniek zit standaard verwerkt in alle binnendeuren die uit het Antwerpse “Atelier” komen. Elke zwaaideur wordt volledig op maat vervaardigd. Het ruime assortiment bevat zowel volledig afgewerkte binnendeuren als glazen deuren.

Tijdens de ontwikkeling van het unieke scharniersysteem, het deurblad en de omlijstingen ging de aandacht voornamelijk naar hoogtechnologische en onderhoudsvriendelijke materialen. De zwaaideuren zijn steeds volledig afgewerkt en hierdoor niet te schilderen! Het deurblad is zeer krasbestendig en resistent aan de meest voorkomende chemische stoffen, wat de deuren ideaal maakt met kinderen in huis. Het ruime kleurenassortiment van Resopal garandeert een tijdloze kleurkeuze die perfect in uw interieur past. Er zijn ook diverse hout afwerkingen mogelijk alsook speciale prints zoals leder en linnen.

Wat maakt en zwaaideur van Anyway uniek
 • Altijd maatwerk
 • Modulair
  => Draait standaard naar beide zijden open
  => Kan indien gewenst begrensd worden naar 1 zijde ( toilet, badkamer,…)
  => Continue aanpasbare draairichting en scharnierzijde (geen vloerbevestiging!)
 • Tijdloze en hoogwaardige materialen
 • Volledig afgewerkt en onderhoudsvriendelijk
 • Unieke sluiting voor handenvrij bedienen (geen klink)
 • Een perfecte afsluiting rondom de deur voor tocht
 • Geluidloos = geen klink, rolslot of een harde aanslag die lawaai maken
 • Onzichtbare scharnieren (ook bij een geopende deur onzichtbaar!)
 • Opmeting, montage en service in de ganse Benelux
Modulaire zwaaideuren met onbeperkte mogelijkheden

Het ruime productenaanbod is opgedeeld in verschillende deurvarianten, namelijk “normale zwaaideuren” en “pivoterende zwaaideuren”. Beiden zijn te combineren met 3 verschillende omlijstingsystemen. Bij Anyway is de eerste keuze het soort omlijsting en deurstijl waarbij daarna pas de eigenlijke deur zelf gekozen wordt aangezien elke deur in elk type omlijsting geplaatst kan worden.

Het populairste systeem is momenteel de zogenaamde “inbouwomlijsting” waarbij je deur uiteindelijk onzichtbaar in de muur verwerkt zit. Deze deuren zonder omlijsting zijn hip en actueel, maar ze worden door “Anyway Doors” eigenlijk al sinds 1995 aangeboden. Een inbouwomlijsting vraagt de nodige voorbereidingen zodat het systeem correct en op de juiste manier ingewerkt kan worden. Intussen een beproefd systeem, waarbij vooral de centrale en stabiele montage op de muur een mooie afwerking garandeert zonder barsten in de toekomst!

Centrale montage

U leest het goed, het deurblad hangt zeer bewust centraal in de wand en niet aan één zijde zoals de gebruikelijke systemen op de markt. De voordelen van deze werkwijze zijn naast het feit dat er niets kan scheuren of barsten ook dat je langs beide zijden exact dezelfde deur ziet en geen diepe en ondiepe zijde zoals bij conventionele systemen het geval is. Het modulaire karakter van Anyway deuren zorgt ervoor dat je zwaaideur in beide richtingen opent en indien gewenst geblokkeerd kan worden in 1 draairichting. Ook de scharnieren kunnen eenvoudig van kant gewisseld worden indien nodig. Je deur vormt dus nooit een belemmering bij toekomstige aanpassingen of bestemmingswijzigingen doorheen je woning. Het is tenslotte een aankoop die een leven lang dient mee te gaan!

Minimalistische blokomlijsting voor een strakke zwaaideur

Het meest verkochte zwaaideur systeem van Anyway wordt gemaakt met een aluminium blokomlijsting, ook wel eens blokkader of blokdeur genoemd. Dit systeem is eenvoudige qua voorbereidend werk en tevens veel goedkoper dan een volledig onzichtbaar deursysteem. Het eindresultaat geeft nog altijd een strakke zwaaideur zonder aanwezige deurlijsten. Zoals je op de foto’s kan zien wordt het “onzichtbare” effect nagenoeg benadert en heeft dit systeem tal van praktische voordelen in de uitvoering en voor je portemonnee.

Je dient de deuropeningen af te werken alsof er geen deuren geplaatst zouden worden, dit betekend de ganse binnenzijde van de opening uitpleisteren en de vloeren ook reeds volledig plaatsen alvorens er opgemeten wordt. Enkel de plinten aan de binnenzijde dienen nadien geplaatst te worden, alle andere zaken dienen voordien volledig afgewerkt te zijn. Eenvoudig, budgetvriendelijk en een strak eindresultaat met een modulaire, praktische en duurzame binnendeur.

Alle omlijstingen worden in naturel aluminium of een zwarte afwerking aangeboden om een tijdloos concept aan te bieden, geoptimaliseerd op de actuele interieurtrends. Zwart wordt namelijk aangeprezen als “het nieuwe wit”. De unieke sluittechniek en de ganse omlijstingsystemen zijn verkrijgbaar in een mat zwarte of zilvere uitvoering. Het deurblad wordt altijd afgewerkt met 3mm dikke Resopal Massiv (volkern) in een matte of satijnglans uitvoering. Er is keuze uit een 35-tal verschillende kleuren. De zwaaideur is hierdoor zeer krasvast, makkelijk afwasbaar en chemisch resistent. Andere zaken zoals een vingerpletbeveiliging, onzichtbare ventilatie en scharnieren met geïntegreerde veertechnieken zijn standaard noviteiten bij Anyway.

Pivoterende zwaaideuren zonder inbouwelementen in de vloer

De onzichtbaar geïntegreerde pivotscharnieren beschikken over een ingebouwd hightech veersysteem dat de zwaaideur in alle richtingen laat opendraaien. De pivoterende zwaaideuren kunnen desgewenst in beide richtingen opendraaien of begrensd worden naar 1 zijde. Als de pivoterende deur centraal wordt opgesteld, dan kan de deur oneindig rond draaien in alle richtingen = kindvriendelijke opstelling. Bij een excentrische pivoterende deur wordt een 1/3 verhouding gehanteerd. De deur wordt in volledig geopende toestand automatisch op 90° op haar plaats gehouden. Vanwege maatwerk is het mogelijk panelen tot 5,5m² en maximaal 150kg te maken met dit systeem.

Het minimalistisch en functioneel design van Anyway Doors haar binnendeuren onderscheidt zich ondertussen in meer dan 50.000 residentiële woonprojecten over de ganse Benelux. Wij produceren niet alleen de deuren, maar onze capabele medewerkers volgen uw project ook eigenhandig op van toonzaalbezoek, tot opmeting en montage toe. Vakmanschap uit zich niet alleen in innovatieve materialen en producten, maar ook in een te vaak onderschatte commerciële opvolging, werfopvolging en montage die tot in de puntjes afgewerkt en uitgevoerd dient te worden. Het beoogde eindresultaat ligt voor meer dan 50% in de handen van de vakmensen die de montage en afwerking op de werf uitvoeren! Wij werken als fabrikant dus doelbewust uitsluitend rechtstreeks of via door ons geselecteerde dealers. Al deze dealers beschikken over een ruime toonzaal met een divers productenaanbod. Alleen met deze werkwijze wordt een optimale service gegarandeerd, van ontwerp tot realisatie!

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu