Glazen pivoterende deur als blikvanger in je woonkamer
Koen Dries
Koen Dries
12 januari 2017
Pivoterende glazen deuren op maat

Bent u op zoek naar een glazen pivoterende deur als Eye-catcher voor uw interieur, dan hebben we bij Anyway Doors, de ideale techniek in huis om een uniek design statement in uw interieur te plaatsen.

De nieuwe pivoterende scharnieren van Anyway zijn standaard uitgerust met een ingebouwde hightech comfortsluiting, die actief in beide draairichtingen werkt. De scharnieren maken het mogelijk om een glazen deur tot maximaal 3000 mm x 2250 mm (afhankelijk van het type) op maat te maken en vederlicht te bedienen. De Anyway filosofie laat de deur in alle mogelijke richtingen opendraaien. De scharnieren kunnen naar wens excentrisch pivoterend of centraal pivoterend opgesteld worden.

Verschillende glazen taatsdeur mogelijkheden

De glazen taatsdeuren kunnen afhankelijk van het gekozen type met diverse glassoorten uitgevoerd worden. Door het ruime aanbod is het absoluut aangewezen om één van de toonzalen te bezoeken, zodat u zeker alle opties mee gekregen hebt bij het maken van uw keuze. De lichtdoorlatendheid en het onderhoudsaspect zijn eveneens zaken om mee te nemen in uw keuze bepaling.

Modern "steel look" concept

Met onze populaire steel look deuren collectie creëren we tijdloze blikvangers die nagenoeg in elke interieurstijl tot hun recht komen. Deze pivoterende deuren laten zich vederlicht bedienen door de combinatie van zwart geanodiseerd aluminium met 6mm gehard glas. Er is een ruime keuze glassoorten waardoor de deur zich eenvoudig laat aanpassen aan de gewenste stijl en omgeving. Populair zijn helder glas of Dark Grey glas, beiden een onderhoudsvriendelijke keuze. Gezuurde glassoorten creëren dan weer privacy en laten alsnog 80% van het licht door.

Pivoterende glazen deuren met helder glas

Pivoterende glazen deuren met helder gehard glas (gelaagd ook beschikbaar). Gehard glas ondergaat na een voorbewerking, een thermische behandeling in een oven. Hierdoor krijgt het glasvolume een hogere buigbreeksterkte en schok- en thermische weerstand. Gehard glas is tot 5 maal sterker dan standaard glas. Bij een breuk, fragmenteert het glas in kleine deeltjes.

Gehard glas kan als stand-alone glasvolume zonder omranding of met een aluminium kader als randbescherming toegepast worden, waarbij het frame rondom het glas eveneens als akoestische en thermische afsluiting dienst doet. U verkrijgt dus een perfect afsluitend geheel dat toch transparantie biedt tussen de verschillende vertrekken.

Uitgebreid assortiment glassoorten

Er worden naast de courante matte glassoorten zoals gezuurd of gezandstraald glas, ook speciale glas mogelijkheden aangeboden zoals 'grey' of 'dark grey' glas, zowel semi-doorzichtig als gezuurd, wat een mooie combinatie oplevert met een zwart aluminium frame.

Gezuurd glas is bewerkt met een bijtende vloeistof. Deze matteert het glas aan één zijde, door er een fijne structuur in te etsen zonder poriën. Dus relatief eenvoudig qua onderhoud en zonder verdere nabehandelingen. Reinigen kan met alle mogelijke producten behoudens bijtende en schurende. Een kwalitatieve microvezeldoek met water volstaat meestal. Deze geharde glassoort wordt in verschillende diktes toegepast afhankelijk van de gekozen deur.

Ook andere glasvarianten zoals grijs glas, grijs gezuurd glas, extra klaar gezuurd glas,… zijn op verzoek beschikbaar. Al deze mogelijkheden zijn in de Flagship Store te bezichtigen of via stalen bij onze lokale verdelers.
Onzichtbare pivotscharnieren

Stealth Pivot NL is ontworpen voor deurbladen tot maximaal 1250 mm breed. De verticale as positie kan van 85 mm tot 1/2 van de deurbladrand gepositioneerd worden.

Stealth Pivot XL is ontworpen voor deurbladen tot maximaal 2250 mm breed. De verticale as positie kan vandeurbreedte afhankelijk van +- 1/4 tot 1/2 van de deurbladrand gepositioneerd worden.

De compacte scharniertechniek zit volledig ingebouwd in het deurpaneel en vraagt slechts een minimale verankering van 45 mm diep in vloer en plafond (met telkens 2 schroeven). De installatie gebeurt in een volledig afgewerkte deuropening, er dienen op voorhand dus geen technieken ingebouwd te worden. Het scharnier kan zowel in nieuwbouw als verbouwing toegepast worden; indien de vloeropbouw dit toelaat.

ANYWAYdoors adviseert om tijdens het bouwproces rekening te houden met de positionering van eventuele leidingen in je vloer!

Indien bepaalde leidingen zich in de scharnierzone bevinden, dan dient ANYWAYdoors hiervan voor opmeting schriftelijk op de hoogte gesteld te worden voor het bepalen van de exacte pivotpositie. ANYWAYdoors neemt geen verantwoordelijkheid over de juistheid van deze informatie.  

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu