Pivoterende deur op maat
Koen Dries
Koen Dries
1 september 2016
Pivoterende deur met functionele meerwaarde van Anyway Doors

Een pivoterende deur van Anyway Doors wordt steeds volledig op maat gemaakt en is vormgegeven zodat ze werkelijk overal kan toegepast worden. De pivoterende scharnier werkt zonder inbouwelementen in de vloer of het plafond, wat dus een breed toepassingsgebied creëert. De pivoterende deuren werden ontwikkeld om zowel in nieuwbouw als een renovatie toegepast te kunnen worden. De onzichtbare scharnieren worden bovenop de vloer bevestigd zodat het systeem bovenop de bestaande (of nog te leggen vloer) bevestigd wordt.

Deze pivoterende deuren kunnen dus ook perfect in combinatie met klassieke vloerverwarming geplaatst worden. De bevestiging van de 2 kleine bouten gebeurt maximaal 4cm diep! Bij een gesloten deur is de bevestiging onzichtbaar.

Onzichtbare pivot scharnieren

De geïntegreerde pivoterende scharnier beschikt over een ingebouwd hightech verensysteem dat de deur in alle richtingen laat opendraaien. De pivoterende deur kan desgewenst in beide richtingen opendraaien of begrensd worden naar 1 zijde. De draairichting kan na de montage eenvoudig aangepast worden. Als de pivoterende deur centraal wordt opgesteld, dan kan de deur oneindig rond draaien in alle richtingen. Een centraal pivoterende deur is de meest kindvriendelijke en veilige opstelling. De deur wordt in volledig geopende toestand automatisch op 90° op haar plaats gehouden. Vanwege maatwerk is het mogelijk panelen tot 5,5 m² en maximaal 150 kg te maken met dit systeem, afhankelijk van de gekozen afwerkingen.

De eenvoudige montage en flexibiliteit zijn wellicht de grootste troeven

Anyway Doors is een fabrikant die zich pertinent richt op innovatieve systemen met een doordacht en functioneel ontwerp. De pivoterende scharnieren zitten dan ook volledig onzichtbaar geïntegreerd in het deurblad. De bevestiging gebeurt bovenop de vloer, zonder vloerveer of inbouwelementen zodat u vooraf nergens rekening mee hoeft te houden! De minimale vloerverankering met 2 bouten, gebeurt zo'n 4.5 cm diep en maakt het systeem mogelijk bovenop vloerverwarming. Doorheen het ganse ontwikkelingsproces werd aandacht besteed aan een flexibele toepassing voor zowel nieuwbouw als renovatie, ongeacht de bestaande vloeropbouw.

Wenst u een excentrisch pivoterende deur of een centraal pivoterende deur?

U kan de deur naar wens excentrisch of centraal laten pivoteren. De minimale afstand tussen het montagepunt en de muur bedraagt 85 mm. Bij een excentrisch pivoterend deur wordt een 1/3 verhouding geadviseerd omdat hierbij een stabiel geheel gegarandeerd kan worden. Een centraal pivoterende deur heeft het voordeel dat het deurblad perfect gebalanceerd staat en oneindig kan ronddraaien. Dit is de meest eenvoudige en kindvriendelijkste opstelling. Bij een excentrisch pivoterende deur ontstaat een gevaarlijk hefboomeffect aan de korte zijde van het deurblad.

Met kleine kinderen in huis is het dus steeds oppassen bij een excentrische opstelling vanwege dit hefboomeffect! Iets om zeker even bij stil te staan.

Normale Anyway binnendeuren beschikken standaard over een vingerpletbeveiliging aan de achterzijde van de deur, bij pivoterende deuren is dit dus niet het geval. Gezond verstand en een doordachte opstelling zijn dus belangrijke aandachtspunten. In de Flagship Store te Massenhoven staan verschillende opstellingen zodat u gericht kan bekijken wat het beste aan uw wensen voldoet en optimaal in uw interieur kan toegepast worden. Onze medewerkers staan u met plezier bij in uw keuzebepaling en zullen ook gericht advies geven.

Wat voor pivoterende deuren biedt Anyway aan?

Puur maatwerk is alvast een sterk startpunt. Er is een ruime keuze uit “volle”, volledig afgewerkte panelen en diverse glazen panelen. De “volle” panelen zijn kant-en-klaar afgewerkt met een Resopal Massiv eindafwerking, wat een stabiel, krasbestendig, onderhoudsvrij en schilderarm oppervlak oplevert. De Resopal selectie biedt een ruime keuze uit 35 verschillende effen kleuren en hout afwerkingen. Het kant-en-klaar afgewerkt geheel garandeert dat uw pivoterende deur stabiel en recht blijft; dit kan bij een te schilderen oppervlak onmogelijk gegarandeerd worden!

Glazen pivoterende deuren

Een glazen pivoterende deur kan op verschillende manieren gemaakt worden. Je kan kiezen voor een 10mm dikke monolithische glaslaat met onder en boven een stilistische blok waarin de scharnieren verborgen zitten of voor een aluminium frame waarin 1 of meerdere glasplaten verwerkt zitten. De pivoterende glazen wanden met een aluminium frame geven een verbeterde afsluiting naar tocht, akoestiek en warmte. Tevens is het met kinderen in huis weer veiliger aangezien het frame een mogelijke impact opvangt en niet het glas rechtstreeks.

Het aluminium frame kan net als de verschillende omlijstingen zowel in naturel aluminium als zwart geanodiseerd aluminium gemaakt worden. Qua glas zijn er verschillende keuzes: van helder, gekleurd, gezuurd of gezandstraald tot speciale gelaagde (spierwit) of gelakte hoogglans (wit/zwart/grijs) mogelijkheden.

De meerwaarde van Anyway Doors pivoterende deuren zit in de perfecte afsluiting

In tegenstelling tot een klassieke pivoterende deur oplossing zijn de pivoterende deuren van Anyway Doors altijd voorzien van een al dan niet zichtbare omlijsting rondom de deur in geanodiseerd aluminium (naturel of zwart). Deze omlijsting verzorgt de bevestiging van de pivoterende scharnieren aan de bovenzijde, zonder dat er elementen in het plafond ingebouwd of bevestigd dienen te worden. De veelal minimalistische omlijstingen bieden in combinatie met de unieke sluittechniek van Anyway ook een perfecte afsluiting rondom de deur naar tocht, akoestiek en warmteverlies. Een traditioneel uitgevoerde deur op een pen of vloerveer heeft een ruime kier (lees: minimum 10 mm) rondom het deurblad.

Anyway deuren worden ook voorzien van volledig geïntegreerde ventilatie zodat uw pivoterende deur aan de voorop geschreven ventilatienormering voldoet. Alle Anyway omlijstingen kunnen aangewend worden voor een pivoterende deur. U hebt dus de keuze uit een zichtbare omlijsting (renovatie) met diverse afneembare deurlijsten, een minimalistische blokomlijsting (volledig uitgepleisterde deuropening) of een onzichtbare inbouwomlijsting (dient na montage ingewerkt te worden).

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!

Steel look pivoterende deuren

Koen Dries
Koen Dries
27 januari 2017

Moderne pivotdeuren op maat

Koen Dries
Koen Dries
1 september 2016
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu