Moderne binnendeuren op maat voor een tijdloos interieur
Koen Dries
Koen Dries
1 januari 2017
Anyway Doors, dé referentie voor moderne binnendeuren

De Belgische deurenspecialist Anyway Doors bestudeert sinds 1995 alle eigenschappen en toepassingen van moderne binnendeuren. Niet alleen zijn deuren het meest gebruikte bouwelement in elke woning, ze beslaan ook een aardig percentage van het totale muuroppervlak. Reden te meer om als bouwheer aan binnendeuren extra aandacht aan te besteden. Anyway creëert functionele meerwaarde met haar innovatieve en modulaire deursystemen.

Binnendeuren met onzichtbare scharnieren en aanpasbare draairichting

De onzichtbare scharnieren met ingebouwde comfortsluiting kunnen zowel links als rechts in de omlijsting bevestigd worden. Het ganse concept is modulair aanpasbaar, waardoor ook de draairichting naar wens 90° of 180° kan ingesteld worden, dus één of beide richtingen opendraaien. Het gepatenteerde sluitsysteem werkt geluidloos en je kan de deur handenvrij bedienen. Elke binnendeur blijft ook na montage aanpasbaar qua draairichting en scharnierzijde. De onzichtbare scharnieren zitten verborgen achter een speciaal profiel zodat zelfs bij een volledig geopende deur niets zichtbaar is!

Binnendeuren met een onzichtbare omlijsting

Deuren zonder omlijsting zijn hip, maar ze worden door Anyway Doors al sinds 1995 aangeboden. Het Belgische merk mag zich dus met recht en reden een echte pionier noemen op het vlak van deuren zonder zichtbare omlijstingen.

Een inbouwomlijsting vraagt de nodige voorbereiding zodat het systeem correct en op de juiste manier ingewerkt kan worden. Een beproefd systeem, met een correcte en stabiele montage, garandeert het een mooie afwerking zonder scheuren of barsten in de toekomst!

Blokdeuren met een aluminium blokomlijsting

Maatwerk blokdeuren van Anyway zijn uitgerust met een minimalistisch geanodiseerd aluminium profiel dat centraal in de deuropening geplaatst wordt. De deuropeningen dienen door uw bezetter of stukadoor afgewerkt te worden alsof er niets geplaatst zou worden. De deuropening (dagkanten) simpelweg mooi laten afwerken met hoekprofielen, Gyproc of MDF. Deze omlijsting levert een optisch kozijnloos effect en is de goedkoopste oplossing van Anyway.

Onze BKO-omlijsting is beschikbaar in een neutrale naturel geanodiseerde versie (zilver) of zwart geanodiseerde variant. De zwarte variant is momenteel zeer populair, zowel voor volledig zwarte blokdeuren als in combinatie met witte deurpanelen en zwarte handgrepen. Prijzen kan u aanvragen via onze productconfigurator of per e-mail.

Zwarte binnendeuren

Onze populaire "Black Collection" bestaat uit volledig zwarte binnendeuren die eveneens praktisch uit de hoek komen naar onderhoud toe. De omlijsting wordt gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium. Het deurpaneel wordt afgewerkt met zwarte Resopal Massiv. De topcoating van onze deuren wordt standaard in satijnglans uitgevoerd en kan optioneel van een super matte Traceless coating voorzien worden. Beide afwerkingen zijn makkelijk afwasbaar en tevens kleur- en krasvast, met als bijkomend voordeel voor de duurdere Traceless variant dat het voorzien is van een speciale vingerafdrukwerende laag. Hierdoor zie je dus nagenoeg geen vingerafdrukken op de deur en is ze nog makkelijker streepvrij af te wassen.

Al onze deurafwerkingen mogen met alle regulier in de handel te verkrijgen allesreiniger producten afgewassen worden. De afwerking is namelijk chemisch resistent, dus zelfs producten zoals aceton hebben geen vat op het deurpaneel. Wij adviseren Instanet streepvrij multi oppervlakken voor het onderhoud van zwarte binnendeuren.

Innovatieve binnendeuren met functionele meerwaarde:
  • Instelbaar 90° of 180° te openen
  • Onzichtbare scharnieren met comfortsluiting
  • Stabiel deurpaneel tot 3 m hoogte (zonder hout, tubespaan,...)
  • Deurpaneelafwerking = Resopal Massiv
  • Volledig afgewerkt = onderhoudsvriendelijk en krasvast
  • Aluminiumkleurige of zwarte omlijstingen
  • Geluidloze sluiting
  • Collectie inbouwgrepen voor een greeploos en praktisch design
  • Onzichtbaar ingebouwde ventilatie
Resopal Massiv

ANYWAYdoors kiest voor haar deurpanelen resoluut voor volledig afgewerkte materialen, die schildervij, krasbestendig en onderhoudsvriendelijk zijn.

Als eindafwerking wordt het 3 mm dikke Massiv product van Resopal toegepast. Dit product heeft dezelfde eigenschappen als HPL. De beschermende toplaag bovenop de decorlaag is bestand tegen vlekken, hitte, stoten en is krasvast. Ze voldoet ruimschoots aan de eisen van de Europese BS EN 438 norm. Deze bepaalt dat het materiaal bestand moet zijn tegen vlekken veroorzaakt door 49 in het dagelijks gebruik voorkomende producten zoals koffie, citroenzuur, aceton, alcohol, reinigingsmiddelen en chemicaliën die in labo’s worden gebruikt.

Het is een uiterst stabiel materiaal en is tevens vochtafstotend. Met de trend naar hogere en bredere deuren in het achterhoofd is stabiliteit van het deurblad een zeer belangrijk gegeven.

Er is een ruime keuze uit een 30-tal verschillende decors.

Onzichtbare scharnieren met comfortsluiting

Uit puur technisch oogpunt maakt Anyway Doors er een erezaak van om alle sluit-, draai- en bevestigingstechnologie compleet aan het oog te onttrekken. Met als eindresultaat een perfect strakke lijn die langs beide zijden valt te bewonderen. Alle binnendeuren zijn standaard uitgerust met onzichtbare scharnieren, die steeds aan de omlijsting bevestigd worden. Hierdoor kan de deur naar wens van scharnierzijde gewisseld worden na montage. De scharnieren kunnen dus zowel links als rechts in de omlijsting bevestigd worden en blijven aanpasbaar worden indien nodig bij een bestemmingswijziging.

Op de afbeelding ziet u de huidige pivotscharnier. Dit is het 6e scharniersysteem dat ANYWAYdoors inmiddels ontwikkelde. Voor grote pivoterende deuren werden aparte pivotscharnieren ontwikkeld met minimale vloerverankering, maar tevens zonder inbouwdelen zoals bij conventionele systemen vaak het geval is.

Glazen deuren op maat

Anyway Doors biedt een ruim gamma glazen deuren op maat aan zonder vloerveren of andere bevestigingstechnieken die vooraf in de vloer ingewerkt dienen te worden. Glazen deuren creëren een ruimtelijk effect en brengen extra lichtinval binnen. Heldere glazen deuren creëren een goede barrière, maar je behoudt optimale transparantie tussen de verschillende ruimtes. Glazen deuren met gezuurd of gezandstraald glas bieden dan weer een optische afscherming, maar je behoudt toch zo’n 80% lichtinval tussen beide vertrekken. Ook andere glassoorten zoals gekleurd glas behoren tot de mogelijkheden.

Al onze glazen deuren worden uitgerust met onzichtbare scharnieren die aan de omlijsting worden bevestigd en voorzien zijn van een hightech sluitsysteem. De deuren kunnen naar wens 90° 1-way of 180° in beide richtingen opendraaien en sluiten akoestisch en thermisch naadloos in de gepatenteerde sluitprofielen die in de omlijsting verwerkt zitten rondom de deur. Enkel onder de deur zit een verplichte ventilatiekier.

Modern stalen deuren concept

Met onze populaire "Steel Look" collectie creëren we tijdloze blikvangers die in elke interieurstijl tot hun recht komen. Deze moderne steellook deuren worden gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium in combinatie met 6 of 8mm gehard glas. Er is een ruime keuze glassoorten waardoor de deur zich eenvoudig laat aanpassen aan de gewenste stijl en omgeving. Populaire mogelijkheden zijn helder glas, Dark Grey gekleurd glas en extra klaar mat gezuurd glas. Extra klaar gezuurd glas heeft een witte kleur en creëert privacy, maar  laat nog 80% van het licht door.

Onze steellook deuren worden volledig op maat gemaakt. Ze kunnen als normale draaideur, pivoterende deur of als schuifdeur toegepast worden. De mogelijkheden zijn eindeloos, alsook het gewenste design aangezien de onderverdelingen bovenop het glas aangebracht worden en dus volledig naar wens gestyled kunnen worden.

Meerdere toonzalen doorheen de ganse Benelux

Maatwerk binnendeuren van Anyway Doors zijn verkrijgbaar in de ganse Benelux. Omdat maatwerk en kwaliteit het beste in een realistische omgeving getoond worden, kan u op meerdere plaatsen terecht om onze producten in "real life" te aanschouwen. Aangezien elke deur volledig op maat van uw deuropening gemaakt wordt, is het belangrijk om vooraf in een showroom de juiste afwerkingen te bepalen.

In de flagship store te Massenhoven wordt u ontvangen en bijgestaan door interieurarchitecten, maar ook bij onze lokale verdelers mag u zich aan professionele en vakbekwame medewerkers verwachten die u doorheen de verschillende mogelijkheden begeleiden. Ongeacht de locatie, uw dossier wordt steeds van A tot Z opgevolgd.

Hetzelfde geld voor inmeten en montage. U kan op alle locaties rekenen op vakbekwame mensen die de installatie tot in de puntjes uitvoeren.

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu