Steel look binnendeuren
Koen Dries
Koen Dries
1 februari 2015
Moderne stalen deur interpretatie

Met onze populaire steel look binnendeuren creëren we tijdloze blikvangers die werkelijk in elke interieurstijl tot hun recht komen. Deze moderne stalen deur interpretatie laat zich vederlicht bedienen door gebruik te maken van zwart geanodiseerd aluminium voor het frame en de bijhorende omlijsting. Dit licht, strak en onderhoudsvriendelijk materiaal wordt gecombineerd met een ruim assortiment geharde glassoorten.

Zo kan je de deur eenvoudig aanpassen aan de gewenste stijl en omgeving. Populaire keuzes zijn volledig helder glas, zwart gekleurd glas of volledig mat gezuurd glas. Deze glassoorten zijn allemaal zeer onderhoudsvriendelijk. Gezuurd glas is chemisch behandeld en creëert de nodige privacy, maar laat toch 80% van het licht door.

Modern materiaalgebruik

Mat zwart geanodiseerd aluminium vormt de basis voor onze “steel look” collectie. Een uiterst sterk, licht en onderhoudsvriendelijk materiaal, dat zowel voor het frame van de deur als de gekozen omlijsting wordt gebruikt. Qua glas wordt een ruime selectie 6 en 8 mm dikke geharde glassoorten aangeboden. Doorzichtig glas wordt in een volledig heldere of gekleurde grijze en dark grey uitvoering door ons verwerkt.

Voor matte glassoorten is er keuze uit onderhoudsvriendelijk gezuurd glas, in normale uitvoering en een extra klare uitvoering (wit). Ook gekleurde glassoorten zijn beschikbaar in een gezuurd uitvoering, zowel grijs als dark grey kan toegepast worden in een matte optie. Wens je een motief, tekst of logo op het glas, dan is dit mogelijk met gezandstraald glas. Deze glassoort wordt voorzien van een speciale Clearshield coating, maar toch blijft een gezuurde glassoort vele malen onderhoudsvriendelijker.

Met kinderen of huisdieren in huis adviseren we steeds om te kiezen voor helder, gekleurd of gezuurd glas.

Innovatieve onzichtbare scharnieren

Het stalen deur concept wordt uitgerust met een hightech pivotscharnier zonder inbouwdelen in de vloer. De onzichtbare scharnier zit volledig ingebouwd in het frame en wordt aan de omlijsting bevestigd. Er dient dus niets ingebouwd of in de vloer bevestigd te worden! De deur kan keuzeafhankelijk in één (90°) of beide (180°) richtingen openen.

De gepatenteerde Anyway sluittechniek laat de deur geluidloos in beide richtingen opendraaien, waarbij ze makkelijk geblokkeerd kan worden naar één draaizijde indien gewenst. Deze sluittechniek werkt zonder een klassieke klink, magneetsluiting of andere slotsystemen, waardoor de deur vlot en handenvrij gebruikt kan worden. Een ingebouwd vergrendelsysteem blokkeert de deur op 90° in geopende stand.

Minimalistische omlijstingen

Voor een goede akoestische en thermische afdichting, raden wij het gebruik van een omlijsting aan. De minimalistische “BKO” omlijsting is de populairste keuze voor dit deurconcept. De gepatenteerde sluittechnologie zorgt voor een goede afdichting en maakt het mogelijk de deur in 1 (90°) of beide draairichtingen (180°) te openen.

Het aanpassen van de draairichting gebeurt met een eenvoudige wijziging in de omlijsting, dit kan na installatie ook gewijzigd worden. Deze innovatieve technologie zorgt ook voor de afsluiting rondom het deurpaneel zodat er geen akoestische lek of tochtkier is.

Indien gewenst kunnen onze deuren ook zonder omlijsting gemonteerd worden, maar dan dienen we een pivotscharnier met vloer- en plafondverankering toe te passen, alsook verliest de deur haar akoestische en thermische eigenschappen aangezien er in dergelijke configuratie een spleet rondom de deur zit.

Met onze "steel look" collectie worden zowel normale draaideuren als grote pivoterende wanden gemaakt. Het concept kan zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden. Door de compacte scharniertechniek die volledig in het frame van de deur wordt ingebouwd, is het ideaal voor montage bovenop reeds afgewerkte vloeren.

Steel look binnendeuren vs klassieke stalen deuren
  • Mat zwart geanodiseerd aluminium
  • Geluidloze sluiting + in beide richtingen te openen (indien gewenst)
  • Onzichtbare scharnieren met comfortsluiting
  • Geen inbouwdelen in de vloer
  • Licht en onderhoudsvriendelijk materiaal
  • Design naar keuze = altijd maatwerk
  • Budgetvriendelijker dan staal of smeedijzer op maat
  • Flexibel = past zowel in een modern als klassiek interieur
Exclusieve limited editions

ANYWAYdoors biedt exclusieve varianten van haar imposante room dividers aan in speciale anodisatie kleuren.

Het compacte aluminium profiel (57 x 30 mm) van deze pivoterende deuren wordt afgewerkt in exclusieve geanodiseerde afwerkingen. De deur kan uitsluitend als FRAME-A-WAY uitvoering geleverd worden (zonder omlijsting).

Met deze eyecatchers creëer je zonder probleem een uniek design statement in je interieur!

Kom ze live ontdekken in de flagship store te Massenhoven.

Anyway nieuws via uw mailbox
ontvangen? Schrijf u dan in voor
onze nieuwsbrief!

Steel look schuifdeuren

Koen Dries
Koen Dries
27 juli 2018

Modern stalen deur concept

Koen Dries
Koen Dries
1 februari 2017

Steel look pivoterende deuren

Koen Dries
Koen Dries
27 januari 2017
voorgevel anyway doors wit

Anyway Doors — innovatieve binnendeuren sinds 1995

Als u vragen heeft hopen we deze reeds beantwoord te hebben bij onze veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet tussen staat kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

crossmenu